Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 15.5.2018 | Poliisiuutinen 15.5.2018

Onnettomuus Mies Varkaus Huumausainerikos Rattijuopumus

Vantaan alue

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Vantaa, Hämeenlinnanväylä, 14.5.2018 klo 17:35

Ulkomaalaistaustainen, vuonna -98 syntynyt mies menetti kuljettamansa henkilöauton hallinnan ja ajautui kulkusuunnassaan ulos tieltä tien oikealle puolelle törmäten liikennemerkkiin. Todistajan kertoman mukaan auto oli ensin heittelehtinyt rajusti, minkä jälkeen se oli suistunut ulos tieltä. Kuljettaja kertoi käyttäneensä auton GPS-laitetta, minkä vuoksi hänen keskittymisensä ajosuoritukseen oli häiriintynyt. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

Porvoon ja Loviisan alueet

Rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos

Porvoo, Tarmola, 14.05.2018 klo 10:00

Poliisipartio suoritti liikenteenvalvontaa ja päätti tarkastaa henkilöauton kuljettajan ajokunnon. Vuonna -96 syntynyt kuljettaja puhalsi alkometriin tuloksen 0.0 mg/l, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen kannabikselle. Mies toimitettiin verikokeisiin ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Varkaus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus

Porvoo, Tarmola, 12.05.2018 klo 00:00 - 03:15

Yrityksen pihasta anastettiin yön aikana valkoinen VW Transporter, käyttöönotto 2016.

Liikennerikkomus

Porvoo, Kevätkumpu 14.5.2018 klo 14:38

13-vuotias pyöräilijä törmäsi kuorma-autoon Kevätkummuntiellä, Sammontien risteyksessä. Pyöräilijän aikeeni oli ylittää Kevätkummuntie, kun hän törmäsi Kevätkummuntietä pitkin ajaneeneen kuorma-auton peräosaan. Kuorma-autoilija pysähtyi havaittuaan tapahtuman. Törmäys tapahtui suojatiellä. Pyöräilijä oli kaatunut ja jäänyt istumaan Kevätkummuntielle. Pyöräilijällä ei ollut kypärää päässään. Paikalle hälytetty ambulanssi kuljetti pyöräilijän Helsingin lasten- ja nuortenklinikalle.

Tieliikennelain mukaan polkupyöräilijällä on väistämisvelvollisuus risteävää liikennettä kohtaan kuljettaessaan polkupyörää suojatien yli. Kevätkummuntiellä ei ole autoilijoille liikennemerkkiä, joka kumoaisi edellä mainitun väistämisvelvollisuuden. Polkupyörän kuljettaja oli 13-vuotias, joten hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan.

Lähde: Poliisin tiedote