Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Kolme nuorta miestä häiriköi Franzeninkadulla Alppiharjussa – poliisi pysäytti ja takavarikoi ilmapistoolin | Poliisiuutinen 16.5.2018

Mies Varkaus Häiriköinti Huumausainerikos Rattijuopumus

Poliisi sai tiistai-iltana hieman ennen puolta yhdeksää tiedon, että nuoret miehet aiheuttavat häiriötä Franzeninkadulla Alppiharjussa. Ilmoittaja oli nähnyt, että yhdellä miehistä oli kädessään asetta muistuttava esine. Miehet poistuivat paikalta autolla.

Partiot tavoittivat auton Nordenskiöldinkadulla ja pysäyttivät sen Pasilan poliisitalon kohdalla. Autossa oli kolme miestä. Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti osoitti, että mies oli käyttänyt huumausaineita. Auton takakontista löytyi ilmapistooli, jonka poliisi takavarikoi.

Kaikkia kolmea epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Kuljettajaa epäillään lisäksi rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi pyytää havaintoja: Aidatulta kentältä anastettiin merikontti Maunulassa

Maunulassa Kaarelantien varrella sijaitsevalta kentältä anastettiin 12.5.–14.5.2018 välisenä aikana merikontti, jonka sisällä oli muun muassa liikennemerkkejä, keinuja sekä puisto- ja viherrakentamiseen käytettäviä tavaroita. Kontti on kaksitoista metriä pitkä ja väriltään ruskeanpunainen. Kontin kyljessä on valkoinen teksti "TRITON".

– Kontin takana olleeseen aitaan oli leikattu ihmisen mentävä reikä. Aidatun kentän pääportissa ei havaittu murtojälkiä. Kontti on mahdollisesti nostettu nosturilla aidatun alueen ulkopuolelle, kertoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

– Anastetun kontin sisältö on arvoltaan tuhansia euroja. Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena, Geiger jatkaa.

Tapaukseen liittyvät havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 470 011 tai sähköpostiosoite osoitteeseen marko.mertanen(at)poliisi.fi.

Miehet maksoivat ravintolassa väärennetyksi epäillyillä seteleillä

Mies yritti maksaa saamallaan setelillä ravintolassa Itäkeskuksessa, kun ravintolan työntekijä totesi setelin väärennetyksi ja hälytti poliisin paikalle. Poliisille selvisi, että mies oli saanut setelin kolmen miehen seurueelta, jonka partio tapasi toisessa ravintolassa.

Jälkimmäisen ravintolan kassasta ja järjestyksenvalvojalta löytyi useita seteleitä, joita on syytä epäillä väärennetyksi. Yhdeltä epäillystä löytyi pankkikortti, jossa oli toisen henkilön nimi.

Poliisi otti miehet kiinni ja vei heidät Pasilan poliisivankilaan. Miehiä epäillään rahajäljitelmän levittämisestä, näpistyksestä ja maksuvälinepetoksesta.

Lähde: Poliisin tiedote