Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Pohjantien tietyömaa-alueen nopeudet tehovalvontaan | Poliisiuutinen 17.5.2018

Valvonta

Oulun poliisilaitos on suorittanut viime vuoden marraskuusta lahtien säännöllisesti nopeusvalvontaa Oulun Pohjantien tietyömaa-alueella. Pyyntöjä valvonnan lisäämiseksi on poliisille tullut erityisesti lumien sulaessa. Samaan aikaan tietöiden määrä on lisääntynyt alueella, mikä näkyy koneiden ja työmiesten määrässä. Muistutuksena nopeusvalvonnasta on Pohjois-Pohjanmaan ELY asentanut Pohjantielle liikennemerkit automaattisesta nopeusvalvonnasta poliisin pyynnöstä.

Jotta nopeudet pysyisivät tielle asetettujen rajoitusten mukaisina, työntekijöiden ja tiellä liikkuvien turvallisuuden takaamiseksi, suorittaa Oulun poliisilaitos tehovalvontaa tietyömaa-alueella erityisesti automaattisella nopeusvalvontakalustolla.
"Toivomme, että itsensä kuvauttajia on mahdollisimman vähän tehovalvonnan aikana sekä sen jälkeenkin, sillä valvonta ei lopu tehovalvontajaksoon. Tiellä liikkujat tulevat kyllä huomaamaan milloin tehovalvontajakso aloitetaan", toteaa Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja Pasi Rissanen.

Poliisin havainnot kevään aikana tehtyyn valvontaan liittyen on, että jokaisella valvontakerralla itsensä kuvauttaneiden kuljettajien määrä on laskettu kymmenissä. Valvontapisteen ohittaneiden määrä on ollut sadoissa ajoneuvoissa, toisinaan jopa yli tuhat ajoneuvoa riippuen ajankohdasta ja valvonta-ajan pituudesta.

Varaa on itsensä kuvauttaneiden, kuten muidenkin tiellä liikkujien keskittyä turvalliseen ajotapaan, maltilliseen nopeuteen sekä kärsivällisyyteen.

Lähde: Poliisin tiedote