Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Jyväskylä'

Polttaa kesäkatu miestä | Poliisiuutinen 15.7.2018

Mies Nainen Huumausainerikos Pahoinpitely Rattijuopumus

Hätäkeskukseen tuli lauantai-iltana klo 18.25 ilmoitus, jonka mukaan henkilöautolla oli törmätty toisen auton perään Nokialla Tynnyrkiventien levikkeellä. Törmääjä oli poistunut paikalta. Pysähtyneessä autossa olleet mies ja nainen loukkaantuivat lievästi peräänajon seurauksena. Poliisipartio tavoitti paikalta poistuneen auton, jonka kuljettaja oli päihtynyt. N. nelikymppinen mies puhalsi alkometriin 2.28 promillea, joten liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisipartio havaitsi partioinnin yhteydessä klo 19.30 Tampereen Peltolamminkadulla miehen, joka pudotti kädestään metallisen teleskooppipatukan maahan. Parikymppistä miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta. Hänen hallustaan löytyi vielä pieni määrä kannabista, joten tutkittavaksi tuli myös huumausaineen käyttörikos. Miehellä oli lisäksi voimassa oleva etsintäkuulutus. Hänet kuljetettiin poliisiasemalle.

Poliisipartio havaitsi klo 22.50 Tampereen Isoniitynpolulla moottoripyöräilijän, joka "poltti kumia" p-alueella. 1990-luvulla syntynyt kuljettaja oli ajo-oikeudeton ja päihtynyt. Uneliaasta käytöksestä huolimatta puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Hänet vietiin verikokeisiin.

Jyväskylän Haapa-Heikintiellä pysäytettiin klo 23 liikennetarkastusta varten henkilöauto, jota kuljetti 1980-luvulla syntynyt mies. Kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta alustava huumetesti näytti positiivista tulosta mm. amfetamiinille. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.

Poliisi hälytettiin klo 00.49 Jyväskylän Kirkkokadulle. 1990-lvulla syntyneelle miehelle oli tullut riitaa kahden muun miehen kanssa pubissa. Sanaharkka oli alustavien selvitysten mukaan edennyt siihen, että toinen mies oli pitänyt asianomistajaa kiinni toisen miehen lyödessä häntä samaan aikaan. Tilanne oli mennyt nopeasti ohi ja järjestyksenvalvoja oli poistanut miehet pubista. Asianomistajalla oli turvotusta kasvoissaan. Rikoksesta epäiltyjä ei etsinnöistä huolimatta tavattu, mutta heidän henkilöllisyytensä saatiin selville.

Poliisipartio ryhtyi pysäyttämään moottoripyöräilijää liikennetarkastukseen Kangaslammentiellä Jyväskylässä klo 01.31. Moottoripyöräilijä ei piitannut pysäytysmerkistä vaan lähti kiihdyttämään karkuun. Moottoripyöräilijä kääntyi Vadelmakujalle, sieltä kevyenliikenteenväylälle ja edelleen Puolukkakujalle jalankulkuväyliä pitkin. Puolukkakujalla pakettiautoilija joutui pysähtymään väistääkseen holtittomasti ajanutta moottoripyöräilijää. Betonitiellä moottoripyöräilijä käytti yli 90 km/h:n nopeutta. Matka jatkui maaston kautta jälleen kevyenliikenteenväylälle ja Koillisväylän kautta Vahtituvantielle. Vahtituvantien päätyttyä moottoripyöräilijä jatkoi jälleen maaston puolelle, jossa menetti pyöränsä hallinnan ja kaatui. Ajo-oikeudeton kolmekymppinen mies otettiin kiinni. Hänet kuljetettiin keskussairaalaan tarkastettavaksi sekä verikokeisiin. Ajelua tutkitaan mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Poliisipartio tapasi klo 02.01 Sastamalan Puistokadulla pahoinpidellyn miehen. N. nelikymppisen miehen kasvoissa oli turvotusta ja haavaumia. Ambulanssihenkilöstö tarkasti asianomistajan vammat. Pahoinpitelystä epäillään hieman alle 50-vuotiasta miestä. Osapuolten näkemykset tapahtumien alkamisesta ja kulusta erosivat toisistaan.

Tampereen Opiskelijankadulla pysäytettiin klo 02.13 henkilöauto, jota ajoi ajo-oikeudeton 1980-luvulla syntynyt mies. Hän puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Mies vietiin verikokeisiin. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Klo 02.23 tarkastettiin Keuruulla Keuruuntiellä henkilöauto, jota kuljetti n. parikymppinen mies. Hän puhalsi alkometriin 0.88 promillea, joten kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen.

Tampereen Keskustorilta tuli klo 04.19 tutkittavaksi pahoinpitely. 1990-luvulla syntynyt mies kertoi poliisipartiolle, että häntä oli lyöty nyrkillä leukaan grillin jonossa. Partio tavoitti epäillyn, joka oli poistumassa paikalta. Kyseessä oli 1970-luvulla syntynyt mies. Osapuolten näkemykset tapahtumista erosivat toisistaan. Asianomistajan vammat eivät vaatineet jatkohoitoa.

Lähde: Poliisin tiedote