Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Helteinen heinäkuu | Poliisiuutinen 17.7.2018

Onnettomuus Mies Nainen Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Kello 19.15 poliisille ilmoitettiin näpistyksestä Jyväskylän keskustan alkoholimyymälässä. Vuonna -99 syntynyt nainen oli laittanut viinapullon kassiinsa ja poistunut liikkeestä. Myyjät olivat yrittäneet pysäyttää naista, mutta hän oli juossut karkuun. Viereisen tavaratalon vartijat saivat myymälävarkaan kiinni Kauppakadulla. Tuote oli vaurioitunut karkumatkalla, eikä ollut enää myyntikuntoinen. Paikalle tullut poliisipartio selvitti naisen henkilöllisyyden ja kirjasi rikosilmoituksen näpistyksestä.

Kello 19.20 poliisi sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Sastamalan Kämmäkäntiellä. Ilmoituksen mukaan tien sivussa oli jumissa pakettiauto, jonka kuljettajalta sivulliset olivat ottaneet avaimet pois, koska tämä ei ollut ajokunnossa. Poliisipartion mennessä paikalle heille selvisi todistajien kertomana, että Kämmäkäntietä oli ajanut pakettiauto, joka yritti kääntyä vasemmalle Ylisenrannantielle. Käännös ei ollut kuitenkaan onnistunut, vaan auton eturenkaat olivat menneet sen verran ojan puolelle, että auto oli jäänyt niille sijoilleen. Kuljettaja oli yrittänyt saada autoa irti, mutta turhaan. Ajoneuvon kuljettajaksi osoittautui vuonna 1960 syntynyt mies. Pakettiauton kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos antoi törkeän rattijuopumuksen lukeman. Mies otettiin kiinni ja toimitettiin verikokeelle veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kello 19.47 hätäkeskukseen tuli ilmoitus näpistyksestä Tampereen Kissanmaalla sijaitsevassa kauppaliikkeessä. Vuonna 1982 syntynyt mies oli anastanut olutta ja suolapalaa taskuihinsa piilottamalla ja poistunut myymälästä niitä maksamatta. Vartija oli saanut miehen kiinni kassalinjan jälkeen ja vienyt hänet takahuoneeseen asian selvittämiseksi. Mies oli yrittänyt karata takahuoneesta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Epäonnistuttuaan karkaamisessa mies oli käynyt vartijan päälle. Vartija oli saanut tilanteen haltuun ja kutsui paikalle poliisipartion. Mies vietiin yöksi poliisilaitokselle päihtyneiden säilöön. Häntä epäillään näpistyksestä sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Kello 20.46 poliisille tuli ilmoitus Lempäälässä Tampereentiellä sattuneesta liikennevahingosta. Poliisipartion mennessä paikalle pelastuslaitos oli jo siirtänyt osallisten ajoneuvot tien sivuun, mutta ajoneuvojen kuljettajat kertoivat tapahtumien kulun. Henkilöauto oli tullut Tampereentietä kiertoliittymään ja pysähtynyt antamaan tietä liittymässä olevalle toiselle ajoneuvolle. Samassa pysähtyneen henkilöauton perään oli ajanut mopoauto. Mopoauton kuljettajan keskittyminen oli hänen kertomansa mukaan herpaantunut ennen kiertoliittymää, eikä hän ollut tästä syystä havainnut edessään kulkeneen ajoneuvon pysähtyvän. Mopoauton kuljettaja loukkasi kolarissa päätään ja hänet toimitettiin tarkastettavaksi sairaalaan. Henkilöauton kuljettaja ja kyydissä ollut henkilö menivät myös tarkastettavaksi. Ajoneuvot kärsivät lieviä vaurioita. Mopoauton kuljettajana toiminutta 17-vuotiasta tyttöä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kello 00.22 poliisipartio havaitsi Toivakassa Majalahden ohituskaistoilla, että heidän takaansa oli tulossa kovaa vauhtia auto. Lähestyvän ajoneuvon nopeudeksi mitattiin tutkalla 179 km/h alueella, missä on 100 km/h nopeusrajoitus. Ajoneuvo pysäytettiin ja sen kuljettajaksi osoittautui 18-vuotias mies. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisin tiedote