Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Pojat hakkaa ovee ja vähän muutakin | Poliisiuutinen 21.7.2018

Mies Huumausainerikos Pahoinpitely Rattijuopumus

Sisä-Suomen poliisin yövuoro oli vilkas. Ohessa poimintoja illan tapahtumista. Mainittakoon, ettei kaikkia pahoinpitely- ja rattijuopumustapauksia ole mainittu tässä tiedotteessa.

Ylöjärven Kyrönlahdessa Parmaniementielle pysäytettiin perjantai-iltana klo 19.44 henkilöauto, jota kuljetti 1960-luvulla syntynyt mies. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta tarkkuusalkometrin näytettyä 0.91 mg/l:n lukemia.

Poliisipartiolle klo 20.18 tulleen ilmoituksen mukaan Tampereen Kyllikinkadulla hoiperteli aggressiivinen mies, joka vahingoitti kulkiessaan pysäköityjä henkilöautoja. Poliisipartio tavoitti Salhojankadun risteyksen tuntumasta 1990-luvulla syntyneen miehen, jota epäillään vahingonteosta. Hänet kuljetettiin poliisiasemalle. Alustavien selvitysten mukaan kahdessa henkilöautossa oli vaurioita. Toisesta autosta oli etusäleikkö vaurioitunut, toisen auton ovessa oli lommo.

Jyväskylän Suluntiellä pysäytettiin klo 21.37 liikennetarkastusta varten henkilöauto, jonka 1980-luvulla syntynyttä mieskuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille.

Tampereen Nalkalankadulla järjestystä valvoneelle poliisipartiolle tultiin ilmoittamaan pahoinpitelystä klo 22.05. Poliisipartiolle osoitettiin etäämmältä henkilö, joka ilmoituksen mukaan oli pahoinpidellyt jalkakäytävällä toista miestä lyöden ja potkien. Partio otti Laukontorin laidalta kiinni parikymppisen miehen, joka oli aggressiivinen ja vastusti kiinniottoaan. Hänet jouduttiin laittamaan raudoitettuna poliisiautoon. Ilmeni, että mies oli hetkeä aiemmin poistettu festivaalialueelta aggressiivisen käytöksensä takia. Jalkakäytävällä makasi tajuttomana n. kolmekymppinen mies. Ambulanssi tuli paikalle tarkastamaan uhrin vammoja. Asianomistaja virkosi, muttei ollut kykenevä kertomaan tapahtumista. Pahoinpitelystä epäillyn miehen hallusta löytyi säilöönpanotarkastuksen yhteydessä pieni määrä epäiltyä huumausainetta, joten pahoinpitelyn lisäksi häntä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti klo 22.50 Laukaassa Jyväskyläntiellä henkilöauton, joka seilasi kaistallaan. Nuorta aikuista mieskuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta tarkkuusalkometrin osoitettua 0.57 mg/l.

Sastamalan Itsenäisyydentiellä klo 23.44 pysäytettyä henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. 1970-luvulla syntynyt mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0.99 mg/l:n tuloksen.

Siurontieltä Nokialta tuli tutkittavaksi törkeä rattijuopumus klo 00.10. Epäiltynä on 1950-luvulla syntynyt ajo-oikeudeton mies, joka puhalsi alkometriin 2.0 mg/l:n tuloksen. Mies vietiin verikokeisiin.

Jyväskylässä Yliopistonkatu 36 sijaitsevan grillin ympäristössä pahoinpideltiin 1970-luvulla syntynyttä miestä klo 00.50. Sanaharkasta alkanut riitely eteni siihen pisteeseen, että grillin yliopiston puoleisessa päädyssä asianomistajaa oli lyöty mm. kyynärsauvalla. Mies oli kaatunut ja menettänyt tajuntansa sekä saanut ruhjeen takaraivolleen. Hänet vietiin ambulanssilla keskussairaalaan. Miestä pahoinpidellyt seurue poistui paikalta. Alustavien selvitysten mukaan kyseessä oli nuoria tai nuoria aikuisia, joilla oli kesäiset vaatteet yllä, osalla shortsit jaloissa. Yhdellä nuorella oli mukanaan kyynärsauva. Poliisipartio tavoitti epäiltyjä Jyväskylän keskustasta aamuyön tunneilla. Heidät otettiin kiinni. Yhden miehen epäillään syyllistyneen toiseenkin pahoinpitelyyn, joka on tapahtunut Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevassa ravintolassa klo 03.30 aikaan. Vihjeitä ja havaintoja Yliopistonkadun tapahtumista voi kuitenkin yhä ilmoittaa numeroon 0295 414811.

Tampereen Multiojankadulta otettiin klo 02.55 kiinni päihtynyt nainen, jolla oli hallussaan kääntöveitsi. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä häneltä löytyi vielä nyrkkirauta. Välineet otettiin poliisin haltuun. Naista epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

1990-luvulla syntynyt mies potkaisi Tampereen Kortelahdenkadulla pysäköityä henkilöautoa klo 03.18. Auton takaluukku painui sisään potkaisun seurauksena. Aggressiivisesti käyttäytynyt mies tuotiin putkaan. Rikosilmoitus kirjattiin vahingonteosta.

Hätäkeskukseen klo 03.45 tulleen ilmoituksen mukaan Tampereen Hämeenkadulla makasi pahoinpidelty mies. Partio meni paikalle ja tapasi viisikymppisen asianomistajan, jolla oli ruhjevamma kasvoissaan. Mies kertoi tulleensa kahden kaverinsa kanssa ulos Pellavatehtaankadulla sijaitsevasta pubista, kun Hämeenkatu 10:n kohdalla seuraan oli lyöttäytynyt mies, joka oli lyönyt päällään asianomistajaa kasvoihin. Pahoinpitelyrikoksesta epäiltyä miestä ei tavattu.

Klo 03.51 pysäytettiin Tampereen Kullervonkadulla henkilöauto, jota kuljetti n. kolmekymppinen mies. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta alustavan huumetestin näytettyä positiivista tulosta mm. amfetamiinille. Mies vietiin verikokeisiin.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin klo 04.05, että Jyväskylän Väinönkadulla sijaitsevan hotellin tuntumassa paidaton mies haastaa riitaa. Partio meni paikalle ja tavoitti sieltä tuntomerkkeihin sopivan henkilön, joka ei suostunut kertomaan henkilötietojaan. Samalla selvisi, että mies oli hetkeä aiemmin heittänyt n. 4 metriä pitkän metallisen polkupyörätelineen alas n. 4 metrin korkeudesta alapuolella olevan henkilöauton konepeltiin. Autoon tuli vaurioita. Mies otettiin kiinni. Häntä epäillään vahingonteosta.

1990-luvulla syntynyt mies tuli klo 04.20 ilmoittamaan poliisipartiolle, että häntä oli pahoinpidelty Tampereella os. Hämeenkatu 13 B edustalla hetkeä aiemmin. Mies oli ollut auttamassa kadulla istunutta naista ylös, kun hänelle entuudestaan tuntematon mies tuli paikalle ja löi häntä kolmesti päähän. Lisäksi asianomistajan paita oli revennyt. Pahoinpitelystä epäilty mies oli poistunut Hämeenkatua pitkin rautatieaseman suuntaan. Epäillyllä oli tatuointeja käsivarsissaan ja päässään. Hän oli kalju, yllä harmaa t-paita ja jaloissa farkut. Vihjeitä epäillystä voi ilmoittaa numeroon 0800 90022.

Lähde: Poliisin tiedote