Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Rattijuoppoja riittää | Poliisiuutinen 27.7.2018

Mies Huumausainerikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Pahoinpitely Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Kangasalan Reumantiellä tarkastettiin klo 19.10 henkilöauto, jonka 31-vuotias mieskuljettaja oli ajo-oikeudeton. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta lisäksi rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja varkaudesta. Alkometripuhallus osoitti nollatulosta, mutta huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Autosta löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

Poliisipartio valvoi liikennettä vt 9:llä Orivedellä Köykän kohdalla, kun ohituskaistaa ajaneelle moottoripyöräilijälle mitattiin 160 km/h:n nopeus. Alueella on 100 km/h:n rajoitus. Nelikymppinen mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapahtuma-aika torstai-iltana oli klo 19.28.

Tampereen Suoniemenkadulla pysäytettiin klo 20.54 henkilöauto. Ratissa oli päihtynyt kuljettaja. 32-vuotias mies puhalsi alkometriin 0.43 mg/l:n tuloksen. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi hälytettiin klo 21.56 Jyväskylän Kirkkopuistoon, jossa oli pahoinpidelty miestä. Paikalta tavattiin 35-vuotias asianomistaja, jonka kasvoista ja kyynärpäistä tuli verta. Miestä oli lyöty nyrkillä, retuutettu ja vedetty hiuksista. Pahoinpitelystä epäilty henkilö oli poistunut paikalta, mutta hänen henkilöllisyytensä saatiin selville.

Poliisipartio pysäytti klo 01.36 Tampereen Kirkkokadulla henkilöauton, jonka 35-vuotias mieskuljettaja ei noudattanut moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkkiä. Kuljettaja oli ajo-oikeudeton, joten liikennerikkomuksen lisäksi häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisipartio siirsi ajoneuvon etäämmälle, koska se oli pysäytyspaikassa osittain ajoväylällä ja haitaksi liikenteelle. Tässä yhteydessä autosta löytyi sähkölamautin, joka otettiin poliisin haltuun. Rikosilmoitukseen lisättiin tämän johdosta vaarallisen esineen hallussapito.

Tampereen Juvankadulla klo 02.19 poliisipartion huomion kiinnitti henkilöautoilijan vauhdikas ajotapa. Auto pysäytettiin tarkastusta varten Muinaishaudankadulle. Kuljettajaksi osoittautui 27-vuotias mies, joka oli ajo-oikeudeton. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti positiivista tulosta amfetamiinille. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.

Vt 3:llä Hämeenkyrön keskustan eteläpuolella pysäytettiin klo 02.56 pakettiauto, jota ajoi 37-vuotias mies päihtyneenä. Puhalluskokeen tulos oli 1.92 promillea. Kuljettaja osoittautui myös ajo-oikeudettomaksi, jonka lisäksi hänellä oli voimassaoleva etsintäkuulutus. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Kyydissä ollutta auton omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Molemmat miehet tuotiin päihtymyssäilöön.

Lähde: Poliisin tiedote