Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Jyväskylä'

Ralliliikenteessa moottoripyörällä poliisia pakoon Jyväskylässä | Poliisiuutinen 28.7.2018

Onnettomuus Huumausainerikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Poliisin suorittamassa liikennevalvonnassa päätettiin pysäyttää perjantaina klo 13.28 aikaan Jyväskylän Rantaväylällä päin punaista liikennevaloa ajanut moottoripyöräilijä. Ennen pysäytystä moottoripyöräilijä syyllistyi vielä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ohittamalla moottoritiellä ensi oikealta ja sitten kahden auton välistä, etäisyyden ollessa ohitettaviin olematon.

Ennen Keljonkangasta ajoa seurannut poliisimoottoripyörä ajoi seurattavan moottoripyörän rinnalle ja näytti tällä pysäytysmerkit. Moottoripyörän kuljettaja totesi poliisimoottoripyörän, mutta tästä huolimatta lähti kiihdyttämään vauhtia.

Muuramen suuntaan mentäessä kyseisen moottoripyörän nopeus oli yli 200 km/h. Moottoripyöräilijä ohitteli käyttäen keltaista sulkualuetta ja käyttäen vastaan tulevien kaistaa ja keskiviivaa. Tapahtuma-aikaan oli erittäin vilkas liikenne ja jatkuvat autojonot molempiin suuntiin, johtuen Jyväskylän suurajoista. Ohituksissa sivuttaismarginaalit olivat erittäin pienet sekä ohitettaviin että vastaan tuleviin. Myös vastaan tulleet autot ovat joutuneet tekemään väistöliikkeitä välttääkseen onnettomuuden.

Kultakengän ohituskaistalla pakeneva moottoripyörä hajosi ja pysähtyi. Kuljettajaksi osoittautui Iistä vuonna 1986 syntynyt mieshenkilö, joka otettiin poliisin toimesta kiinni. Kuljettajan huumepikatesti oli positiivinen sekä kannabikselle että amfetamiinille. Turvatarkastuksen yhteydessä kuljettajalta löytyi huumausainetta vähäinen määrä.

Moottoripyörän kuljettaja on poliisin kiinniottama ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksista, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde: Poliisin tiedote