Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Rauma'

Heinäkuun kiireinen viikonloppu Raumalla | Poliisiuutinen 29.7.2018

Maahanmuuttaja Alaikäinen Nainen Huumausainerikos Pahoinpitely Rattijuopumus Vahingonteko

Rauman alueen viikonlopun tapahtumista tiedote 27.7.–29.7.2018

LIIKENNERIKOKSET

27.7.2018 klo 21.50 Rauma Karjalankatu

Poliisille ennestään tutun mieshenkilön epäillään syyllistyneen neljään eri rikokseen. Mieshenkilö oli huumausaineen vaikutuksen alaisena kuljettanut henkilöautoa ilman ajo-oikeutta ja lisäksi hän oli unohtunut rekisteröidä ajoneuvon omiin nimiinsä. Mieshenkilöä epäillään Rattijuopumuksesta, Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ajoneuvorikkomuksesta. Tämän kertainen kiinnijäänti ilman ajo-oikeutta oli jo 10. vuoden sisällä.

28.7.2018 klo 01.22 Rauma Nummenkatu

Alle 18 vuotiaan nuoren miehen epäillään syyllistyneen Törkeään rattijuopumukseen ajaessaan alkoholin vaikutuksen alaisena mopolla. Mopoilevaan nuoreen mieheen oli kiinnittänyt huomion vapaalla ollut poliisimies, jonka mielestä mopoilija ei ollut ajokuntoinen. Paikalle tullut poliisipartio puhallutti nuoren miehen, joka henkäisi 0,92mg/l lukemat. Poliisilaitoksella tulos oli Tarkkukuusalkometrissä 0,62mg/l. Nuorta miestä epäillään Törkeästä rattijuopumuksesta ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiassa on tehty myös lastensuojeluilmoitus, koska kyseessä on alaikäinen henkilö.

28.7.2018 klo 21.50 Rauma Satamatie

Ulkomaalaistaustainen mieshenkilön epäillään syyllistyneen Törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Poliisipartio kiinnitti huomion viron rekisterissä olevaan henkilöautoon ja sen liikkumiseen muun liikenteen seassa. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometrilaitteeseen 2,25 o/oo. Kuljettaja ilmoitti kiinniottotilanteessa, ettei hänellä ole voimassa olevaa ajokorttia. Mieshenkilö vietiin Rauman poliisiasemalle, missä hän puhalsi Tarkkuusalkometrilaitteeseen 1,06mg/l. Mieshenkilöä epäillään Törkeästä rattijuopumuksesta ja Kulkuneuvon kuljettamisesta.

29.7.2018 klo 04.45 Rauma Turuntie

Nuoren mieshenkilön epäillään syyllistyneen Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Raumalla ajamalla huomattavalla ylinopeudella. Nuorimieshenkilö kokeili autonsa kiihtyvyyttä huonolla menestyksellä VT-8:lla alueella, missä on nopeusrajoitus 100km/h:ssa. Nuori autoilija oli ajanut poliisiautoa vastaan 152 km/h:ssa eli ylitystä oli 52 km/h:ssa. Mieshenkilön ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

29.7.2018 klo 11.20 Rauma Moisiontie

Naishenkilön epäillään syyllistyneen Rattijuopumukseen Raumalla ajaessaan henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Poliisipartio oli pysäyttänyt naishenkilön kuljettaman auton rattijuopumusvalvonnassa. Naishenkilö puhalsi poliisin alkometrilaitteeseen 1,17 o/oo. Nainen kuljetettiin Rauman poliisiasemalle Tarkkuusalkometri kokeeseen, minkä tulos oli 0,41mg/l. Naishenkilöä epäillään rattijuopumuksesta ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

VÄKIVALTARIKOKSIA

27.7.2018 klo 23.30 Rauma Tallikedonkatu

Raumalla oli nuorison välinen joukkotappelu, missä oli osallisena useita henkilöitä. Tilanteen rauhoittamiseksi tehtävään osallistui useita poliisipartioita. Nuoret miehet olivat innostuneet kesäillan kuumuudessa mittelemään voimiaan. Tilanteessa selvittiin vakavilta vammoilta, mutta useita nuoria sai eriasteisia kolhuja yhteenotossa. Tapahtumasta kirjattiin 7 erilaista rikosnimikettä Pahoinpitelyistä aina virkamiehen vastustamiseen. Tapahtumaan liittyen poliisi suoritti muutamia kiinniottoja niin rikosperusteisesti kuin poliisilakiperusteisesti. Tehtävään osallistui poliisipartioita Rauman ja Porin poliisiasemilta. Tilanteesta selvittiin pahimmalta vahingoilta poliisin ripeän ja tehokkaan toiminnan ansiosta.

28.7.2018 klo 07.11 Rauma Aittakarinkatu

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen Törkeään pahoinpitelyyn ja vahingontekoon Raumalla Aittakarikadulla. Mieshenkilö oli vasaraa hyväksi käyttäen, pyrkinyt toisen miehen asuntoon. Ja kun ovi oli avattu, oli vierailija lyönyt vasaralla asukasta päähän. Teon jälkeen mieshenkilö oli poistunut paikalta. Haavan päähän saanut talon asukas vietiin ambulanssilla sairaalaan. Epäilty tekijä on poliisin tiedossa.

29.7.2018 klo 02.00 Rauma Valtakatu

Ulkomaalaisen miehen epäillään syyllistyneen ravintolassa Lievään vahingontekoon ja Järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen. Ulkomaalainen mieshenkilö oli juhlinnan lomassa onnistunut hajottamaan ravintolan omaisuutta ja kun järjestyksen valvojat olivat menneet selvittämään asiaa, oli mieshenkilö halunnut vastustaa kiinniottoa. Kiinnioton yhteydessä järjestyksenvalvojat olivat joutuneet käyttämään kaasusumutinta henkilön taltuttamiseksi. Ennen poliisin paikalle tuloa olivat järjestyksenvalvojat saaneet aggressiivisen mieshenkilön käsirautoihin. Mieshenkilö kuljettiin Rauman poliisiasemalle kiinniotettuna epäiltyihin rikoksiin. Päihteiden käytöllä oli osuutta tapahtumien kulkuun.

Lähde: Poliisin tiedote