Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Rattijuopumus Joensuussa | Poliisiuutinen 7.8.2018

Onnettomuus Varkaus Rattijuopumus

Joensuulaisen 29-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla, Joensuun Karsikossa, Ilomantsintiellä tiistaina kello 11.55. Miehelle tehty tarkkuusalkometrikoe oli antanut tuloksen 0,26 mg/l. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia. Liikennepoliisin partio oli pysäyttänyt miehen kuljettaman auton liikennetarkastusta varten.

Henkilöauto ja polkupyöräilijä olivat kolaroineet Joensuun keskustassa, Louhelankadun ja Kalevankadun risteyksessä tiistaina kello 13. Kiireeseen vedonnut loukkaantunut polkupyöräilijä oli mennyt kotiinsa, josta ambulanssi oli vienyt hänet terveyskeskukseen tarkistettavaksi. Autoilija oli soittanut tapahtumasta hätäkeskukseen. Henkilöauton konepeltiin oli tullut peltivaurioita.

Liperiläisen 80-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen henkilöautolla Liperin Komperossa tiistaina kello 13.30 jälkeen. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 0,87 promillea. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu aiemmin epäily kuljettajan ajokunnosta.

Polvijärveläinen 45-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen soutuveneellä, jossa oli kahden hevosvoiman perämoottori tiistaina noin kello 14.30 Polvijärven Höytiäisellä. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 0,89 mg/l. Poliisin ja erätarkastajan muodostama partio oli pysäyttänyt miehen kuljettaman veneen tarkastusta varten.

Henkilöauto oli törmännyt kaiteeseen Joensuun Raatekankaalla Kajaanintiellä tiistaina kello 13.35. Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus ajoneuvon törmäämisestä kaiteeseen uudessa Raatekankaan liikenneympyrässä. Auton kuljettaja oli viety ambulanssilla keskussairaalan tarkistettavaksi. Auto oli vaurioitunut vasemmasta etukulmasta ja sen turvatyyny oli lauennut. Kuljettaja oli kertonut ilmeisesti nukahtaneensa kesken ajon.

Liperin Salonnenästä, Telmonrannasta, veneen perästä oli anastettu lukittu Yamaha 20 hevosvoiman 4-tahtinen perämoottori lauantain kello 20 ja tiistain 8 välisenä aikana.

Joensuun Sirkkalasta, Pekkalankadulta, oli anastettu Opel Astra Caravan-merkkinen punainen henkilöauto, vuosimalli 1996, jonka rekisterinumero on KGT-687 maanantain kello 22 ja tiistain kello 7.15 välisenä aikana.

Mahdollisia havaintoja edellä mainittuihin liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.

Lähde: Poliisin tiedote