Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Rovaniemi'

Rovaniemen poliisin päivittäistiedote 9.8.2018 | Poliisiuutinen 9.8.2018

Valvonta

Rovaniemen poliisi testautti keskiviikkona kevytmoottoripyörän, jonka rekisteriin merkitty teho oli 4,4 kilowattia. Tehopenkissä moottoripyörän todelliseksi tehoksi mitattiin kuitenkin yli kaksikymmentä kilowattia. Moottoripyörän kuljettajan A1 -ajokortti oikeuttaa kuljettamaan enintään 11 kilowatin tehoista moottoripyörää, joten hänelle kirjoitettiin sakko sekä ajoneuvorikkomuksesta että kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Lisäksi 16-vuotias kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja moottoripyörän rekisterikilpi toimitettiin katsastuskonttoriin.

Valvonnan yhteydessä myös kahdesta moposta poistettiin rekisterikilvet, koska niiden rakenteellista nopeutta oli nostettu. Mopojen valvonta jatkuu edelleen ja kevytmoottoripyörien tehoja tullaan todennäköisesti mittaamaan jatkossakin.

Mopojen lisäksi poliisi on keskiviikkona ja torstaina valvonut koululiikennettä aamuisin ja iltapäivisin koulujen lähistöillä ympäri kaupunkia.

Rovaniemen poliisille on keskiviikkona ja torstaina tehty useita ilmoituksia autoihin kohdistuneista vahingonteoista. Osa tapahtumista lienee vahingossa aiheutettuja kolhuja ja naarmuja, mutta autoja on jäljistä päätellen myös potkittu ja ikkunoita särjetty tahallisestikin.

Lähde: Poliisin tiedote