Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Epäilty rattijuoppo törttöili liikenteessä, useita liikemurtoja Helsingissä | Poliisiuutinen 9.2.2016

Onnettomuus Mies Varkaus Rattijuopumus

Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja rattijuopumukseen Suutarilassa eilen maanantaina puolen päivän jälkeen. Kovaa vauhtia kiertoliittymään ajanut mies aiheutti kolmen auton ketjukolarin.

Mies ajoi Suutarilassa kovaa vauhtia kiertoliittymään, jossa hän törmäsi henkilöautoon, joka taasen osui törmäyksen voimasta kolmanteen autoon. Törmäyksen kolmas osapuoli työntyi voimakkaan törmäyksen seurauksena vielä usean metrin eteenpäin.

Kovasta vauhdista huolimatta henkilövahingoilta kuitenkin säästyttiin. Poliisi otti miehen kortin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen epäillään ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena, joten häntä epäillään myös rattijuopumuksesta.

Useita liikemurtoja Helsingissä

Helsingin poliisi kirjasi eilen neljä liikemurtoa. Yksi murroista on tapahtunut viikonlopun aikana Töölössä: Murtautuja oli mennyt sisään ravintolaan oven ikkunan rikkomalla ja poliisin tietojen mukaan anastanut liikkeestä matkapuhelimia. Ravintolan työntekijä havaitsi murron eilen maanantaina.

Viikonlopulta Kampissa kirjattiin murto myös terveydenhuoltoalan yritykseen: Näistäkin tiloista murtautujien mukaan oli lähtenyt matkapuhelimia. Helsingin poliisi tutkii edellä mainittuja tapauksia rikosnimikkeellä varkaus.

Kampissa kirjattiin myös kaksi muuta liikemurtoa: Toisessa tapauksessa murtautuja oli mennyt sisään liikehuoneistoon, jossa hän oli yrittänyt murtaa liiketilassa ollutta lukittua metallista vetolaatikkoa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Murtautuja jätti jälkeensä vääntyneet sakset, ja vahingot jäivät arvioiden mukaan pieneksi. Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä varkauden yritys.

Kolmannessa tapauksessa murtautuja oli mennyt sisään elektroniikkaliikkeeseen ja varastanut pienelektroniikkaa. Työntekijät huomasivat murtojäljet, kun tulivat maanantaiaamuna töihin. Helsingin poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä varkaus.

Lähde: Poliisin tiedote