Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Epäilty varas pakeni murtokeikalta ja putosi jäihin Uunisaaressa | Poliisiuutinen 10.2.2016

Mies Varkaus

Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen varkauden yritykseen menemällä luvattomasti ravintolaan Uunisaaressa eilen keskiviikkona puolenyön aikaan. Murtopaikalta karannut mies pakeni paikalta ja tippui jäihin Uunisaaren edustalla.

Tapahtumat saivat alkunsa kun mies murtautui sisään ravintolaan Uunisaaressa ja laukaisi samalla sisälle mentyään ravintolan hälytyksen. Kaksi henkilöä tuli tarkistamaan hälytyksen syytä ja tapasivat ravintolassa sisällä olleen murtomiehen. Mies pakeni ravintolasta kiireen vilkkaa, eivätkä paikalle soitetut poliisit tavoittaneet häntä välittömästi tapahtumapaikalta. Kaksi ravintolan edustalla ollutta ohikulkijaa olivat kuitenkin huomanneet pakenevan miehen ja kuinka tämä oli pudonnut jäihin Uunisaaren edustalla.

Mies pääsi omin avuin ylös hyisestä vedestä ja jatkoi pakomatkaansa. Poliisipartio tavoitti miehen hetkeä myöhemmin Sirpalesaaresta märkänä ja kylmissään. Tapahtuman ilmoittaja tunnisti miehen ravintolassa sisällä olleeksi henkilöksi. Poliisi käytti miehen tarkastutettavana sairaalan päivystyksessä ja vei miehen tämän jälkeen Pasilan poliisivankilaan. Häntä epäillään varkauden yrityksestä.

Poliisi muistuttaa myös, että jäät ovat jo niin arvaamattoman ohuet, ettei jäille kannata enää mennä. Vaikka jäät vaikuttaisivat paikoitellen silminnähden kantavalta, ovat virtaukset saattaneet ohentaa ne arvaamattomasti.


Tapaus 2: Puhelin jäi pimeään taksiin - ja jäi sille tielleen

Helsingin poliisi on eilen kirjannut rikosilmoituksen viime sunnuntailta. Seurue oli juhlimassa viime viikonloppuna lauantai-iltaa Helsingin keskustassa ja he päättivät ottaa aamuyöllä pimeän taksin keskustasta. Matkalla auton kuski oli kuitenkin alkanut käyttäytyä uhkaavasti ja seurue oli alkanut tuntea olonsa epämukavaksi ja pelokkaaksi.

Seurue oli tarjoutunut maksamaan kuskille matkansa joko pankkikortilla tai läheisellä pankkiautomaatilla. Kuski ei kuitenkaan suostunut avaamaan auton ovia ja vaati maksua välittömästi käteisellä. Lopulta kuski oli avannut ovet ja seurue poistui nopeasti uhkaavasti käyttäytyneen kuskin pimeästä taksista. Yhden henkilön matkapuhelin oli kuitenkin pudonnut pimeään taksiin, ja jäi toistaiseksi sille tielleen kuskin kaasuttaessa pois paikalta. Helsingin poliisi tutkii tapausta lievänä kavalluksena.

Poliisi muistuttaa, että oman turvallisuutensa takia pimeitä takseja kannattaa välttää.

Lähde: Poliisin tiedote