Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Tapon yritys Joensuun keskustan Vapaudenpuistossa perjantai-iltana | Poliisiuutinen 16.9.2018

Alaikäinen Mies Henkirikos

Hätäkeskukseen ilmoitettiin perjantaina 14.9. klo 22:15, että Joensuun vapaudenpuistossa on lyöty teräaseella ihmistä.

Paikalle menneet poliisipartiot saivat selville, että vuonna 1989 syntynyttä joensuulaista miestä oli lyöty riidan yhteydessä teräaseella ylävartaloon. Mies toimitettiin hoitoon Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ja hänellä ei ole tällä hetkellä välitöntä hengenvaaraa.

Paikalla oli muutamia silminnäkijöitä, mutta kukaan heistä ei tuntenut rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä. Silminnäkijähavaintojen mukaan tekijä on noin 180-senttinen laiha nuori mies. Miehellä oli ollut päällään tumma tuulitakkimainen takki ja tummat verryttelyhousut. Hänellä oli ollut huppu päässään ja tummansininen keskikokoinen reppu selässään. Silminnäkijähavaintojen mukaan mies oli poistunut paikalta kahden tytön seurassa Vapaudenpuistosta Joensuun kaupungintalon suuntaan. Toisella tytöistä oli ollut päällään mustat polvista revenneet farkut. Tytöllä oli olkapäille ulottuvat vaaleat hiukset ja hänellä oli päällään musta takki sekä tumma olalle heitettävä laukku. Toinen tyttö oli hoikka, noin 165-170 senttimetriä pitkä ja hänellä oli päällään tummat farkut. Molemmat tytöt näyttivät nuorilta, noin 17-18-vuotiailta.

Poliisi kaipaa havaintoja ja vihjeitä tapahtumasta sekä tekijän ja hänen seurassaan liikkuneiden tyttöjen henkilöllisyydestä. Toivon, että esimerkiksi vanhemmat lukevat tyttöjen tuntomerkit ja ilmoittavat poliisille, mikäli heidän jälkikasvunsa osuu poliisin kuvailemiin tuntomerkkeihin. Tekijän seurassa liikkuneita tyttöjä ei epäillä tässä vaiheessa mistään rikoksesta. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana asiaa tutkivan poliisin numeroon 0295455868.

Lähde: Poliisin tiedote