Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Rasistisen motiivin sisältävä pahoinpitely Joensuun Vapaudenpuistossa | Poliisiuutinen 19.9.2018

Maahanmuuttaja Nainen Pahoinpitely

Poliisi sai tiedon tiistaina 18.9. klo 16:40 aikaan, että Joensuun Vapaudenpuistossa on pahoinpidelty kahta ihmistä.

Tapahtumapaikalle saapuneelle poliisipartiolle selvisi, että Vapaudenpuistossa oli ollut noin seitsemän suomalaista henkilöä, joista osa oli alkanut huudella rasistisia kommentteja ohi kulkeneille kahdelle ulkomaalaisille miehelle. Tämän jälkeen yksi suomalaisista miehistä oli hyökännyt ulkomaalaisten kimppuun ja pahoinpidellyt heitä lyöden ja potkimalla. Paikalla olleiden todistajien mukaan pahoinpitelyyn osallistui myös kaksi muuta suomalaista henkilöä. Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta kaksi miestä ja yhden naisen rikoksesta epäiltynä tekoon. Heidän kuulustelujaan ei ole vielä aloitettu. Kiinniotetuista miehistä vuonna 1985 syntynyt on kotoisin Ilomantsista ja vuonna 1999 syntynyt Joensuusta. Vuonna 1974 syntynyt nainen on kotoisin Joensuusta.

Alustavien tietojen mukaan asianomistajat eivät saaneet tapahtumassa vakavia vammoja ja rikosta tutkitaan tässä vaiheessa kahtena pahoinpitelynä, jossa on ollut rasistinen motiivi.

Joensuun alueella on viimeksi sattunut väkivaltarikos, jossa on ollut rasistinen motiivi, tammikuussa 2018. Tilastojen perusteella ei voida tehdä johtopäätöstä, että rasismi olisi lisääntynyt Joensuussa.

Lähde: Poliisin tiedote