Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Näpistyksiä, näpistyksiä | Poliisiuutinen 25.9.2018

Mies

NOKIA klo 12.45

Mies laittoi eräässä Nokialla sijaitsevassa kauppaliikkeessä taskuunsa juustopaketin ja poistui kassalinjan ohi maksamatta tuotetta. Hänet saatiin kiinni ja asiaa tutkitaan lievänä varkautena eli näpistyksenä.

TAMPERE klo 14.25

Poliisipartio sai Hätäkeskukselta tehtävän. Ilmoituksen mukaan vartijalla oli anastusrikoksesta epäilty kiinniotettuna. Epäilty laittoi myymälässä kahvipaketin takkinsa sisään. Hän otti muitakin tuotteita jotka maksoi kassalla, mutta kahvipaketti pysyi takin sisällä kassalinjan ohi. Vartija otti hänet kiinni ja poliisi tutkii asiaa näpistyksenä.

TAMPERE klo 17.00

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän mennä Tampereen Hervantaan kauppaliikkeeseen, jossa ilmoituksen mukaan olisi kiinni epäilty anastusrikokseen. Partion saapuessa paikalle ilmeni, että epäilty käveli myymälään ja laittoi kahvipaketin kassiinsa. Tämän jälkeen hän poistui kassalinjojen ohi maksamatta tuotetta. Vartijat ottivat hänet kiinni kassalinjojen jälkeen.

TAMPERE klo 17.55

Mies otti tamperelaisen elintarvikemyymälän hyllystä kaksi tölkkiä alkoholijuomaa, laittoi ne reppuunsa ja käveli sitten kassojen ohi maksamatta tuotteita. Tämä oli kyseisen epäillyn kuudes anastusrikos vuoden aikana.

JYVÄSKYLÄ n. klo 19.30

Hätäkeskuksen kautta tuli ilmoitus epäillystä myymälävarkaasta Jyväskylän kauppaliikkeestä. Epäilty oli vartijalla kiinniotettuna poliisin saapuessa paikalle. Alustavissa tutkimuksissa kävi ilmi, että mies otti hyllystä langattomat kuulokkeet, purki ne paketista sovituskopissa, laittoi kaulaansa ja poistui kassojen ohi maksamatta. Epäillyllä on kontollaan useita anastusrikoksia viimeisen vuoden ajalta. Epäillään näpistyksestä.

Tampere klo 19.00

Poliisipartio vastaanotti Hätäkeskukselta tehtävän Keskustorin kauppaliikkeeseen, jossa vartijoilla oli kiinniotettuna mies. Vartijan kertoman mukaan epäilty otti datakaapelin, laittoi sen taskuunsa ja poistui maksamatta tuotetta. Epäilty yritti myös irrottaa hälytintä toisesta tuotteesta ja kun ei siinä onnistunut, jätti sen rikkoutuneena hyllyyn. Tapahtumaa tutkitaan näpistyksenä sekä näpistyksen yrityksenä. Tämäkään epäilty ei ollut ensimmäistä kertaa asialla, hänellä on 17 aiempaa anastusrikosta vuoden sisällä.

Lähde: Poliisin tiedote