Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Ravintoloita valvottiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella viikonvaihteessa | Poliisiuutinen 1.10.2018

Valvonta

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lupavalvontayksikkö yhteistyössä valvonta- ja hälytystoimintasektorin kanssa teki ravintolavalvontaa 28. - 29.9.2018 Vantaalla, Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Valvonta kohdennettiin ravintoloihin, joiden toiminnassa olisi voinut poliisin ja aluehallintoviraston aiemmin tekemien havaintojen perusteella olla jotain huomautettavaa. Valvonnan lopputulos kuitenkin osoitti, että tarkastetuissa ravintoloissa olivat asiat pääsääntöisesti kunnossa.

Poliisi ei kirjoittanut valvonnassa yhtään sakkoa, mutta antoi neljä huomautusta, ja aluehallintovirasto antoi kaksi huomautusta. Yksi huomautus annettiin eräässä ravintolassa työntekijälle, jolla oli "Vahtimestari "- nimikyltti rinnassaan. Nimikyltti muistutti harhaanjohtavasti järjestyksenvalvojan nimikylttiä. Vahtimestarilla ei ole mitään sellaisia oikeuksia ravintolassa tehtävään järjestyksenvalvontaan tai esimerkiksi voimankäyttöön, joita järjestyksenvalvojilla on. Ravintoilta vaaditaan, että kaikki järjestyksenvalvojat ovat asianmukaisesti koulutettuja ja heillä on poliisin myöntämä järjestyksenvalvojan lupa.

Valvontaa tehtiin neljän poliisipartion voimin ja lisäksi aluehallintovirastosta valvontaan osallistui kaksi tarkastajaa. Tarkastus tehtiin yhteensä 37 ravintolaan, joista 23 sijaitsi Vantaalla ja loput 14 Keski-Uudellamaalla.


Lähde: Poliisin tiedote