Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi etsii anastetuksi epäillyille koruille omistajia: tunnistatko kuvista oman korusi? | Poliisiuutinen 2.10.2018

Nainen Varkaus

Poliisi on saanut rikostutkinnan yhteydessä haltuunsa useita anastetuksi epäiltyjä koruja. Iäkkäältä mieheltä varastettiin aiemmin syksyllä sormesta sormus kauppakeskuksessa Itä-Helsingissä. Rikoksesta epäilty oli pantannut sormuksen lähes välittömästi tämän jälkeen. Kun poliisi meni noutamaan anastettua sormusta panttilainaamosta, löytyi sieltä useita muitakin koruja, jotka sama henkilö oli pantannut huhtikuun ja elokuun välisenä aikana.

– Koruja pantannutta naista epäillään useista varkauksista ja petoksista, koska hän on vakuuttanut panttilainaamossa, että hänellä on ollut oikeus pantata korut. Nainen on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Hänellä on myös entisyyttä vastaavista teoista, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Osa koruista vaikuttaa harvinaisilta ja joihinkin on kaiverrettu nimiä tai päivämääriä. Poliisi pyrkii nyt tavoittamaan korujen oikeat omistajat.

Poliisi epäilee, että nainen on anastanut koruja iäkkäiltä ihmisiltä Itä-Helsingissä. Rikoksista epäilty on keski-ikäinen, pienikokoinen nainen, jolla on punaiset hiukset.

– Anastetuksi epäillyt korut ovat poliisin hallussa Pasilan poliisiasemalla. Mikäli epäilet, että joku niistä on omasi tai läheisesi, voit olla yhteydessä poliisiin sähköpostitse tai puhelimitse, Juvonen ohjeistaa.

Sähköpostiosoite on analyysi.helsinki@poliisi.fi ja puhelinnumero 0295 476 178.

Koruja 1jpg, 646,8 kB

Koruja 2jpg, 415,9 kB

Koruja 3jpg, 380,2 kB

Koruja 4jpg, 659,7 kB

Koruja 5jpg, 352,3 kB

Lähde: Poliisin tiedote