Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Poliisi edistynyt Joensuun Kiihtelysvaaran kirkon tulipalon esitutkinnassa | Poliisiuutinen 5.10.2018

Onnettomuus Mies

Joensuun poliisi on jatkanut esitutkintaa Kiihtelysvaaran kirkkoon varhain sunnuntai-aamuna 23.9.2018 kohdistuneessa törkeässä vahingonteossa. Esitutkintaa on tehty tiiviissä yhteistyössä keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön rikostutkijoiden kanssa.

Vangittuna oleva 29-vuotias kiihtelysvaaralainen mies on kuulustelussa myöntänyt sytyttäneensä kirkon palamaan varhain sunnuntai-aamuna 23.9.2018. Miehen antama kuvaus tapahtumienkulusta on yksityiskohtainen ja kuvaukselle on saatu vahvistusta myös muusta esitutkintamateriaalista. Esitutkinnassa on vahvistunut, että kirkon polttamisessa on käytetty palavia nesteitä.

Kuulusteluiden tarkempaan sisältöön ei julkisuudessa voida ottaa kantaa. Esitutkinnan tehtävänä tästä eteenpäin on sovittaa vangitun miehen kuulustelukertomus lukuisiin muusta esitutkintamateriaalista saatuihin yksityiskohtiin. Näihin yksityiskohtiin liittyen voidaan joutua suorittamaan kuulusteluja sekä muita esitutkintatoimenpiteitä, joten esitutkinnan luotettavuuden näkökulmasta keskeisiä yksityiskohtia ei voida avata julkisuudessa.

Esitutkinnan alkuvaiheessa pidätettynä olleita kolmea henkilöä ei enää epäillä tästä kirkkoon kohdistuneesta törkeästä vahingonteosta.

Lähde: Poliisin tiedote