Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 6.10.2018 | Poliisiuutinen 6.10.2018

Mies Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Vantaan alue

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Vantaa, Tuusulanväylä, 5.10.2018 klo 20:40

Poliisin siviilipartio oli ajanut Tuusulanväylää Helsingin suuntaan kun Ruotsinkylän kohdalla poliisipartio oli havainnut, että heitä lähestyi takaa kaksi autoa ajaen ylinopeutta.

Nopeusrajoitus tiellä 100 km/h on osoitettu liikennemerkein.

Ensin poliisipartion ohi ajoi henkilöauto, jonka kuljettaja kiihdytti nopeutta hieman ohituksen jälkeen.

Tämän jälkeen poliisipartion ohitti toinenkin henkilöauto, jonka kuljettaja lisäsi nopeutta siten, että hän tavoitti poliisipartion ensin ohittaneen auton.

Henkilöautojen kuljettajat ajoivat jonkin aikaa peräkkäin nopeuden ollessa 130-140 km/h.

Ruskeasannan kohdalla takana ajaneen auton kuljettaja vaihtoi kaistaa ja ajoi ensimmäisenä ajaneen auton ohi ja kiihdytti voimakkaasti ajonopeutta. Ensimmäisen auton kuljettaja kiihdytti myös omaa nopeuttaan. Molempien autojen kuljettajat ajoivat huomattavaa ylinopeutta nopeuden ollessa 180-190 km/h.

Poliisipartio pysäytti toisen henkilöauton ja autoa kuljetti vuonna -83 syntynyt espoolainen nainen. Naista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi määräsi naisen väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisi jatkaa toisen auton kuljettajan osalta tutkintaa.

Törkeä rattijuopumus, ajoneuvorikkomus

Vantaa, Tuusulanväylä, 5.10.2018 klo 21:37

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän epäillystä rattijuoposta Tuusulanväylällä.

Hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt henkilö oli ajanut Tuusulanväylää pohjoisen suuntaan ja kiinnittänyt huomiota henkilöautoon, jonka kuljettaja ajoi epävarmasti.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton ja auton kuljettajaksi selvisi vuonna -76 syntynyt tuusulalainen mieshenkilö.

Poliisi suoritti miehelle seulonta-alkometrikokeen, kokeen tulos oli 1,1 mg/l. Mies tuotiin Vantaan pääpoliisiasemalla tarkkuusalkometrikokeeseen, kokeen tulos oli 0,98 mg/l.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja poliisi määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon.Lisäksi henkilöauto oli määräaikaiskatsastamaton.

Lähde: Poliisin tiedote