Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Espoo'

Poliisi ei epäile Matinkylän autopalojen ja Helsingin ja Vantaan autopalojen liittyvän toisiinsa | Poliisiuutinen 8.10.2018

Vahingonteko

Espoon Matinkylässä Tiistinkallion ja Kalastajankujan parkkipaikoilla paloi sunnuntaina 07.10.2018 aamuneljältä neljä autoa. Lisäksi yksi auto vaurioitui. Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii asiaa neljänä törkeänä vahingontekona ja yhtenä vahingontekona, mutta ei tässä vaiheessa voi kertoa tutkinnallisista syistä syttymissyistä enempää. Poliisi ei ole tehnyt asiaan liittyen kiinniottoja.

Viime yönä paloi autoja myös Vantaalla ja Helsingissä, mutta poliisi ei tässä vaiheessa epäile niillä olevan yhteyttä Matinkylän paloihin. Lisäksi Espoon Tontunmäessä oli sytytetty siellä hylättynä ollut kuorma-auto eilen päivällä. Sen yhteyttä Matinkylän paloihin selvitetään tutkinnan aikana.

Julkisuudessa on esitetty viittauksia ja vertauksia Ruotsissa tapahtuneisiin autopaloihin. Poliisin näkemyksen mukaan ne ovat olleet motiiveiltaan ja luonteeltaan erilaisia kuin Espoon autopalot.

Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää vihjeitä Matinkylän ja Tontunmäen autopaloista puhelimitse 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi

Lähde: Poliisin tiedote