Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Useaan kerrostaloasuntoon kohdistunut rikossarja syyteharkintaan Joensuussa | Poliisiuutinen 9.10.2018

Varkaus

Joensuun poliisi on syksyn aikana suorittanut esitutkintaa omaisuusrikoskokonaisuudessa, joka on kohdistunut useisiin kerrostaloasuntoihin Joensuun keskustassa. Kyse on samassa kerrostalossa sijaitsevista asunnoista ja esitutkinnassa ilmeni, että neljään eri huoneistoon oli tunkeuduttu ja kolmesta asunnosta oli anastettu erilaista käyttötavaraa ja omaisuutta. Yhden asunnon osalta teko oli jäänyt yritykseksi, sillä asukas oli tapahtumahetkellä asunnossa sisällä.

Esitutkinnassa selvisi, että tekijät olivat anastaneet kerrostalon pihalla olleesta työmaavarastosta kerrostalon yleisavaimen. Tämän jälkeen tekijät olivat tunkeutuneet yleisavainta hyväksikäyttämällä kerrostalon asuntoihin ja anastaneet sieltä edellä kuvatulla tavalla omaisuutta. Rikokset tapahtuivat 29.8.2018 aamuyön ja aamun aikana.

Rikoksesta epäillyt ovat olleet pidätettynä esitutkinnan aikana. Epäiltyinä teoissa on neljä nuorta miestä, 22-vuotiaat, 24-vuotiaat sekä 24-vuotiaat joensuulaismiehet sekä 31-vuotias kuopiolaismies. Epäillyt ovat esitutkinnassa pääasiassa myöntäneet rikokset ja valtaosa anastetusta omaisuudesta on löytynyt epäiltyjen jäljiltä ja saatu palautettua asianomistajille. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille eri tutkintatoimien perusteella.

Kokonaisuus sisältää yhden varkauden, kolme törkeää varkautta sekä yhden törkeän varkauden yrityksen ja kätkemisrikoksen, jossa yksi epäillyistä piti hallussaan anastettua omaisuutta.

Kokonaisuuden esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisin tiedote