Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Tampereen Keskustorin tapahtumat 6.10 - jatkotiedote | Poliisiuutinen 16.10.2018

Pahoinpitely

Poliisi on tänään saanut päätökseen eilen aloitetut epäillyn kuulustelut. Epäilty on kertonut osuudestaan n. 60-vuotiaan miehen kuolemaan johtaneessa tapauksessa. Poliisi tutkii tapahtumasarjaa kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Epäilty on vapautettu kuulustelujen jälkeen.

Pakkokeinolaissa on määritelty eräitä yleisiä pakkokeinolain soveltamiseen liittyviä periaatteita sekä määräyksä, jotka koskevat kunkin pakkokeinon käyttöä erikseen.

Pakkokeinolaki määrittelee tarkoin pidättämisen ja vangitsemisen edellytykset. Kyseessä olevassa tapauksessa niin sanotut yleiset edellytykset täyttyvät. Poliisilla on siis syytä,tai todennäköistä syytä epäillä henkilöä kyseessä olevista rikoksista.

Koska kyseessä olevassa tapauksessa epäillyt rikokset ovat sellaisia, että niistä määrättävä lievin rangaistus on vähemmän kuin kaksi vuotta vankeutta, täytyy myös olla käsillä erityisiä edellytyksiä, niin pidättämiselle kuin vangitsemisellekin. Laissa erityisinä edellytyksinä mainitaan kansankielellä karttamisvaara, jatkamisvaara ja vaikeuttamisvaara.

Erityisiä edellytyksiä ei ole käsillä, joten pidättämisen ja vangitsemisen edelletyksiä ei silloin myöskään ole ja epäilty on vapautettava.

Lähde: Poliisin tiedote