Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi tutkii kellarimurtojen sarjaa Helsingissä – tunnistatko anastetuksi epäillyt mitalit? | Poliisiuutinen 24.10.2018

Varkaus

Poliisi otti tiistaina 23.10.2018 kiinni kaksi henkilöä, joiden epäillään murtautuneen useisiin kellarikomeroihin Länsisatamassa. Poliisi löysi henkilöiden asuntoon tehdyssä kotietsinnässä runsaasti anastetuksi epäiltyä omaisuutta, muun muassa vaatteita, kodin tekstiilejä ja urheilutarvikkeita. Poliisi epäilee, että henkilöt ovat myyneet anastamaansa omaisuutta kirpputoreilla.

– Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan valtaosa löydetystä omaisuudesta on anastettu yhden ja saman taloyhtiön kellarikomeroista. On kuitenkin mahdollista, että murtoja on tehty myös muihin kohteisiin, arvioi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

– Tekotavassa on erikoista se, ettei rappukäytävän tai kellarikomeroiden ovissa ollut lainkaan murtojälkiä, Helminen lisää.

Anastetuksi epäillyn omaisuuden joukosta löytyi mitaleja, joille poliisi etsii nyt oikeaa omistajaa. Liitteenä on kuva mitaleista. Mitalien omistajaa pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostitse analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Rikoksesta epäillyt henkilöt on pidätetty. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

Mitalitjpg, 3,6 MB

Lähde: Poliisin tiedote