Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tuusniemi'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen turvapaikka-asioiden tilanne 11.2.2016 | Poliisiuutinen 11.2.2016

Maahanmuuttaja

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on joulukuun 2015 puolivälistä alkaen tiedottanut viikoittain alueensa turvapaikka-asioiden tilanteesta siltä osin, kuin se on lain mukaan mahdollista. (Julkisuuslaki 6 luku).

Koska turvapaikka-asioiden tilanteessa ei ole ollut juurikaan muutoksia, jatkossa tiedotamme turvapaikka-asioista kerran kuussa tai tarvittaessa.

Pääsääntöisesti yksittäisen turvapaikkahakijan statuksen kertominen julkisuuteen on lähes kaikissa operatiivisissa tilanteissa sekä esitutkinta-asioissa kiellettyä. Siten esimerkiksi rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on 1.2.2016 - 7.2.2016 saapunut kolme uutta turvapaikanhakijaa. Turvapaikanhakijoiden kuulusteluja on tehty kolme ja niitä jatketaan edelleen. Turvapaikkahakemuksensa on tarkasteluajankohdan aikana peruuttanut kuusi hakijaa. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä majoittuneena yhteensä noin 1600 turvapaikanhakijaa.

Poliisilaitoksen alueella on 15 vastaanottokeskusta, hätämajoitustilaa tai muuta turvapaikanhakijoita varten tarkoitettua tilaa, joista jokaiseen on nimetty poliisilaitoksen yhteyshenkilö.

Tarkasteluajankohdan tehtävät ovat olleet pääsääntöisesti erilaisia järjestyshäiriötehtäviä, lukumäärältään vähäisiä.

Poliisi suorittaa säännöllisesti järjestyksenvalvontaa vastaanottokeskusten ympäristössä sekä vierailee usein vastaanottokeskuksissa keskustelemassa henkilökunnan ja asukkaiden kanssa ilman varsinaista hälytystehtävää.

Itä-Uudenmaan poliisi huolehtii alueensa väestön turvallisuudesta tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Lähde: Poliisin tiedote