Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Oopperatalolta on anastettu kymmenien tuhansien arvosta kuparikaidetta – poliisi otti kiinni yhden epäillyn | Poliisiuutinen 25.10.2018

Varkaus

Oopperatalon graniittimuurin kuparikaidetta on anastettu useana päivänä yhteensä kymmenien tuhansien euron arvosta. Oopperatalon henkilökunta on havainnut, että varkaat ovat piilottaneet anastettua kuparikaidetta lähistöllä olevaan pusikkoon.

– Vartija oli keskiviikkoiltana menossa tarkistamaan piilopaikkaa, kun pusikosta lähti juoksemaan karkuun kolme miestä, joista yksi tavoitettiin. Poliisi otti miehen kiinni törkeästä varkaudesta epäiltynä, sanoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Miehen rikoskumppanit jäivät toistaiseksi kateisiin. Pusikosta löytyi katkottuja kuparikaiteita ja todennäköinen rikoksentekoväline. Viereisestä pusikosta löytyi kaksi hylättyä polkupyörää.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa.

– Kuparin anastaminen on yleistä. Poliisi on tutkinut tänäkin vuonna useita tapauksia, joissa on selvinnyt, että Suomeen on saapunut ryhmiä nimenomaan tätä tarkoitusta varten, Geiger toteaa.

Lähde: Poliisin tiedote