Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Helsingin poliisi takavarikoi lähes 50 kiloa amfetamiinia ja yli 100 000 euroa käteistä | Poliisiuutinen 20.11.2018

Huumausainerikos

Poliisi takavarikoi elokuussa yhteen ja samaan kokonaisuuteen liittyen 48,8 kiloa amfetamiinia Helsingissä. Huumausaineet takavarikoitiin maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella. Huumausaineiden lisäksi poliisi takavarikoi yli 100 000 euroa käteistä rahaa.

– Takavarikko on merkittävä. Tutkinta käynnistyi, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen. Jutun tutkija oli hereillä ja alkoi epäillä, että kyse on jostain isommasta kuviosta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Kokonaisuuteen liittyen on edelleen vangittuna seitsemän törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyä. Heitä epäillään Suomeen ulkomailta tuodun amfetamiinin levityksestä ja myynnistä. Ketjun salakuljetusosuuden tutkinta on vielä kesken. Kokonaisuuteen epäillään liittyvän myös rahanpesua, koska organisaation jäsenet ovat lähettäneet rahaa ulkomaille. Myös epäillyn rahanpesurikoksen ja epäillyn törkeän rahanpesurikoksen tutkinta jatkuu.

Esitutkinnan perusteella kokonaisuudessa on syytä epäillä yhteensä yli kymmentä törkeää huumausainerikosta. Osaa epäillyistä ei ole vangittu tai heidät on jo vapautettu tutkintavankeudesta.

Kokonaisuuden etsintäkuulutettu pääepäilty on toistaiseksi tavoittamatta.

– Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio, joka on toiminut Suomessa ainakin tämän vuoden alusta saakka. Epäillyt ovat seitsemän eri maan kansalaisia. Poliisin tietojen mukaan pääepäilty on vastannut salakuljetuksen, levityksen ja myynnin organisoinnista ulkomailta käsin, Uusikivi summaa.

Kuvat: Poliisi

Takavarikoituja seteleitäJPG, 7,6 MB

Maastokätköstä takavarikoitua amfetamiiniaJPG, 1,5 MB

Takavarikoitua amfetamiiniaJPG, 2,5 MB

Maastokätköstä löydetty jätesäkki, jossa useita kiloja amfetamiiniapng, 3,5 MB

Törkeästä huumausainerikoksesta epäillyltä takavarikoidusta puhelimesta löytynyttä kuvaa multaisten amfetamiinipakkausten pesustapng, 1 MB

Lähde: Poliisin tiedote