Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Uunisaaressa jäihin pulahtanut mies osoittautui päihtyneeksi opiskelijaksi | Poliisiuutinen 11.2.2016

Mies Rattijuopumus

Helsingin poliisi tiedotti eilen miehestä, jota epäiltiin varkauden yrityksestä ravintolassa Uunisaaressa keskiviikkona puolenyön jälkeen. Mies meni sulkemisajan jälkeen sisään ravintolaan, mutta tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin yllätetyksi sisällä ravintolassa. Poliisi tiedotti eilen, että hän poistui kiireen vilkkaa pois, ja putosi tämän jälkeen avantoon.

Miestä ei enää epäillä varkauden yrityksestä, eikä ravintoloitsijalla ole enää mitään vaatimuksia miestä kohtaan. Poliisin tutkinnassa ja kuulusteluissa on myöhemmin paljastunut, ettei mies ollut aikeissa varastaa ravintolasta mitään, vaan hän pyrki sisään ravintolaan, jotta hän pääsisi lämmittelemään.

- Kyseinen mies oli ollut aiemmin illalla juhlimassa opiskelijakavereidensa kanssa ja päättänyt mennä hetken mielijohteesta yksin jäälle. Tämän jälkeen hän oli pudonnut jäihin, ja etsinyt ensimmäisen suojaisan ja lämpimän paikan. Useita ovia kokeiltuaan hän oli päässyt sisään lähimpään ravintolaan, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen kertoo.

Ravintolan hälytyksen lauetessa mies tuli yllätetyksi, pakeni paikalta heikoille jäille, ja putosi avantoon uudelleen. Poliisi löysi miehen hetkeä myöhemmin Sirpalesaaresta märkänä ja kylmissään, ja toimitti miehen tarkastettavaksi sairaalan päivystykseen.

- Kuulusteluissa on ilmennyt, että mies oli sen verran päihtynyt, että hänellä on tapahtumista hyvin hatarat muistikuvat. Tässä tapauksessa voidaan kuitenkin sanoa, että on ollut onni onnettomuudessa, kun hän on päässyt omin avoin pois heikoilta jäiltä, Petersohn-Järvinen toteaa.

Poliisi muistuttaa edelleen, että jäät ovat jo niin arvaamattoman ohuet, ettei jäille kannata enää mennä. Vaikka jäät vaikuttaisivat paikoitellen silminnähden kantavalta, ovat virtaukset saattaneet ohentaa ne arvaamattomasti. Poliisi haluaa myös muistuttaa, että päihtyneiden kavereiden perään kannattaa katsoa.


Muita rikostapahtumia Helsingissä: Kolmea kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Helsingin poliisi nappasi eilen keskiviikkona ja tänään aamuyöllä liikennevirrasta kolme törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä. Ensimmäinen tapaus sattui Malmilla puolenyön aikaan: Poliisi sai ilmoituksen kuljettajasta, joka oli ajanut mm. kukkapenkkien yli. Poliisipartio havaitsi kyseisen ajoneuvon tulevan vastaan Tikkuritiellä ja pysäytti kuljettajan. Kuljettaja puhalsi alkometriin 1,26 promillea. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänet kuulusteltiin rikoksesta epäiltynä Malmin poliisitalolla.

Poliisi nappasi liikenteestä törkeästä rattijuopumuksesta epäillyn myös Meilahdessa: Poliisipartiolle ilmoitettiin miehestä, joka oli ilmoittajan mukaan kolaroinut toista autoa pysäköidessään tien laitaan. Poliisipartio otti miehen kiinni. Mies puhalsi alkometriin 0,9 promillea. Poliisipartio kuljetti miehen verikokeeseen oikeuslääkäriasemalle, jonka jälkeen hänet otettiin kiinni törkeästä rattijuopumuksesta epäiltynä. Hänet kuljetettiin Pasilan poliisivankilaan ja hänelle määrättiin väliaikainen ajokielto.

Kluuvissa nuorta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tapahtumat saivat alkunsa tänään aamuyöllä, kun poliisipartio meni jututtamaan miestä, joka oli pysäköinyt autonsa Kluuviin, mutta käytti autoaan tyhjäkäynnillä. Autossa kuljettajan paikalla ollut mies oli silminnähden päihtynyt ja ajokiellossa. Partio kielsi miestä lähtemästä ajamaan ja mies vakuutti partiolle, ettei lähtisi ajamaan. Poliisipartio jäi kuitenkin tarkkailemaan lähistölle. Hetken odottamisen jälkeen partio havaitsi auton lähtevän liikkeelle, ja sai pysäytettyä auton Töölönlahdenkadulle. Mies puhalsi alkometriin 1,31 promillea, jonka jälkeen hänet kuljetettiin Pasilan poliisitalolle tarkkuusalkometrikokeeseen. Kaakkois-Suomen poliisi on määrännyt kyseisen henkilön ajokieltoon jo aiemmin.

Lähde: Poliisin tiedote