Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Rattijuopumusvalvontamaraton 24 h Oulun poliisilaitoksen alueella | Poliisiuutinen 17.12.2018

Rattijuopumus Valvonta

Oulun poliisilaitos toteutti 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin perjantai 14.12. klo 14 - lauantai 15.12. klo 14 välisenä aikana. Rattijuopumusvalvontamaratonia toteutettiin koko poliisilaitoksen alueella käytettävissä olevilla valvontaresursseilla. Valvonnan pääpaino oli ilta- ja yöajassa. Rattijuopumusvalvonta tehtiin nyt, koska rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suurimmillaan marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon.

Oulun poliisilaitoksen alueella 14.12. - 15.12. klo 14 - 14 välisenä aikana puhallutettiin yhteensä 2 595 ajoneuvon kuljettajaa. Näistä kuljettajista kolmen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, yhden huumeiden vaikutuksen alaisena ajamiseen sekä viittä kuljettaja törkeästä rattijuopumuksesta. Yhdeksän kuljettajaa puhalsi alle rangaistavuuden.

Alueellisesti valvonnan tulokset jakautuivat seuraavasti: Jokilaaksojen alueella puhallutettiin 491 kuljettajaa, joista yhtä epäillään rattijuopumuksesta ja yhtä kuljettajaa huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Kainuussa puhallutettiin 943 kuljettajaa, joista yhtä epäillään rattijuopumuksesta, kuten myös Koillismaalla, jossa puhallutettiin 67 kuljettajaa. Oulun alueella puhallutettiin 1 094 kuljettajaa, joista viittä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Epäiltyjen rattijuopumusten määrä suhteessa puhallutettuihin on pienempi, kuin kahdessa edellisessä tehovalvontajaksossa, mutta törkeiden rattijuopumusten osuus on suurempi. Lisäksi alle rangaistavuuden puhaltaneiden määrä on myös suhteessa pienempi kuin aikaisemmissa tehovalvontajaksoissa. Kaksi edellistä tehovalvontajaksoa olivat molemmat koko viikonlopun pituisia. Toivotaan että liikenteessä päihteiden vaikutuksen alaisena liikkuvien määrä laskee edelleen ja jokainen ajoneuvon kuljettaja muistaisi lauseen: ”Jos otat, et aja!”

Lähde: Poliisin tiedote