Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Kiihtelysvaaran kirkon paloon liittyvän rikoksen esitutkinta on saatu päätökseen | Poliisiuutinen 18.12.2018

Onnettomuus Mies Vahingonteko

Kiihtelysvaarassa 23.9.2018 aamuyöstä Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui täysin tulipalossa ja Joensuun poliisiaseman pitkäkestoinen tutkinta yhdessä Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön kanssa on saattanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi.

Syyteharkintaan siirtyessä tapauksessa on edelleen vangittuna vuonna 1988 syntynyt joensuulainen mies epäiltynä törkeään vahingontekoon.

Esitutkinnassa on käynyt selville, että mies tuli yksin tapahtumayönä polkupyörällä Kiihtelysvaaran kirkolle ja sytytti mukanaan olleilla bensiinillä ja tupakansytyttimellä palamaan kirkon pihamaalla olleen muovisen roska-astian, jonka mies oli siirtänyt ennen tulen sytyttämistä kirkon koilliskulman seinustalle. Poliisin tekninen tutkinta löysi miehen ilmoittamasta syttymiskohdasta jäämiä palavista nesteistä ja niitä löydettiin myös kotietsinnällä miehen vaatteista. Sytytettyään kirkon seinustalle siirtämänsä roska-astian tuleen, mies poistui kirkon alueelta takaisin kotiinsa, joka sijaitsee Kiihtelysvaaran keskustan tuntumassa.

Rikoksesta epäilty mies on ollut vangitsemisen jälkeen yhteistyöhaluinen poliisin kanssa tapauksen tutkinnassa ja hän on tunnustanut teon. Järjellistä motiivia kirkon sytyttämiselle mies ei ole osannut tarkkaan kertoa, vaan kyse on ollut enemmänkin päähänpistosta. Minkäänlaista suunnitelmallisuutta kirkon sytyttämiseen ei ole käynyt ilmi. Mies oli nauttinut jonkin verran alkoholia edellisenä iltana ennen kirkon sytyttämistä.

Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisilla oli kiinniotettuna myös kolme muuta henkilöä, mutta heitä ei epäillä enää rikoksesta.

Syyte asiassa on nostettava 9.1.2019 mennessä.

Lähde: Poliisin tiedote