Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Oulun poliisi turvaa uudenvuoden juhlintaa. | Poliisiuutinen 28.12.2018

Alaikäinen Häiriköinti Pahoinpitely Valvonta

Vuosi 2018 lähenee loppuaan ja on aika juhlia uutta vuotta. Perinteisesti vuoden vaihteen juhliminen saa ihmiset kokoontumaan yhteen; koteihin, ravintoloihin ja muille juhlapaikoille. Juhlimisessa tulee muistaa kohtuullisuus ja hyvät, muut huomioon ottavat käytöstavat, jotta häiriöiltä, vaaroilta ja vahingoilta vältytään.

Uuden vuoden juhlijoista poliisia työllistävät mm. liiallisesti alkoholia nauttineet, jotka eivät kykene huolehtimaan itsestään, erilaiset häiriökäyttäytymiset, pahoinpitelyt ja kotihälytykset.

Lisäksi poliisille tulee lukuisia ilmoituksia ilotulitteiden häiritsevästä, jopa vaarallisesta käytöstä. Poliisille vuoden vaihtumisen juhla on hälytystehtävien osalta vuoden kiireisintä aikaa.

Vuoden vaihtumisen juhlassa poliisi valvoo juhlijoiden käyttäytymistä erityisesti taajamissa. Väsähtäneet juhlijat poliisi toimittaa lepäämään päänsä selväksi sekä häiriköijät että tappelijat toimitetaan rauhoittumaan. Myös alaikäisten juhlintaan poliisi puuttuu. Poliisi muistuttaa jälleen vanhempien vastuuta alaikäisten lasten valvonnasta: alaikäisillä ei saa olla alkoholia eikä ilotulitteita edes hallussaan.

Ilotulitteiden käyttö on sallittu ilman pelastusviranomaisen lupaa 31.12 klo 18.00 - 1.1 klo 02.00 välisenä aikana. Ilotulitteita ei saa käsitellä päihtyneenä.

Teemalla "otetaan muut huomioon ja välitetään toisista" saadaan yhdessä vuosi vaihtumaan turvallisesti.

Oulun poliisilaitos toivottaa kaikille turvallista uutta vuotta 2019!

Lisätietoja: Oulun johtokeskus

Lähde: Poliisin tiedote