Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi läsnä Helsingin keskustassa vuoden vaihtuessa | Poliisiuutinen 30.12.2018

Valvonta

Helsingin poliisi valvoo maanantai-iltana turvallista vuoden vaihtumista keskustassa, etenkin Senaatintorilla, jonne odotetaan runsaasti ihmisiä. Senaatintori suljetaan liikenteeltä kello 20 alkaen, ja sulkua aletaan purkaa kello 01 yöllä.

– Helsingin keskustassa liikkuu maanantai-iltana paljon väkeä. Juhlijoiden kannattaa pukeutua lämpimästi sekä olla kärsivällisiä ja varautua taksijonoihin sekä ajoittaisiin liikennekatkoihin, neuvoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta juhlakansaa.

Vanhempia muistutetaan myös valvontavastuusta lasten ja nuorten alkoholin ja ilotulitteiden käyttöön liittyen.

– Alkoholin nauttimisessa tulee muistaa kohtuus ja se, että alkoholia saa pitää hallussaan ja käyttää vain 18 vuotta täyttänyt henkilö, Taponen lisää.

Sama rajoitus pätee ilotulituksiin: ilotulitteita ei saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille. Suojalasien käyttö on pakollista ampujille ja suotavaa myös katselijoille.

Senaatintorin ympäristössä on poikkeuksia liikennejärjestelyissä. Niistä löytyy tarkemmin tietoa Helsingin kaupungin liikennetiedotteesta sekä havainnollisina karttoina www.facebook.com/Helsinginuusivuosi .

Lähde: Poliisin tiedote