Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

13-vuotias poika pahoinpideltiin Oulunkylän kirjastossa Helsingissä ‒ poliisi käskee rikoksesta epäiltyä ilmoittautumaan | Poliisiuutinen 16.1.2019

Alaikäinen Mies Pahoinpitely

Helsingin poliisi tutkii maanantaina 5.11.2018 Oulunkylän kirjastossa tapahtunutta pahoinpitelyä. Rikoksesta epäilty on toistaiseksi tuntematon aikuinen mies ja uhri 13-vuotias poika. Poliisi käskee miestä ilmoittautumaan.

‒ Olemme yrittäneet tuloksetta selvittää miehen henkilöllisyyttä. Meillä on tilanteesta valvontakameratallenne, jonka voimme tarvittaessa julkaista, mutta toivomme, että mies ilmoittautuisi ensisijaisesti itse poliisille, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Korhonen Helsingin poliisilaitokselta.

Tutkinnassa on selvinnyt, että tilanne käynnistyi, kun kahden suurin piirtein samanikäisen pojan ja rikoksesta epäillyn miehen välille tuli suusanallista riitaa. Tilanne kärjistyi siten, että mies löi maassa makaavaa poikaa useita kertoja. Tämän jälkeen sekä mies että pojat poistuivat kirjastosta.

‒ Poliisi on ollut yhteydessä pahoinpitelyn uhriksi joutuneen pojan huoltajaan. Uhrin henkilöllisyys on siis poliisin tiedossa, Korhonen selventää.

Rikoksesta epäillyllä, poliisin arvion mukaan noin 30‒40-vuotiaalla tanakalla miehellä, oli tapahtumahetkellä päällään tumma hupullinen takki, farkut, harmaa paita ja mustat lenkkarit, joissa oli harmaita raitoja.

Poliisi neuvoo miestä ottamaan yhteyttä joko sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliis.fi tai virka-aikana puhelimitse 0295 474 464/0295 474 750.

Lähde: Poliisin tiedote