Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Yksi henkilö vangittu Joensuun huoltoaseman piha-alueella tapahtuneeseen tapon yritykseen liittyen | Poliisiuutinen 21.1.2019

Henkirikos Pahoinpitely

17.1.2019 iltapäivästä tapahtui Joensuulaisen huoltoaseman piha-alueella tapon yritys, jonka johdosta otimme kolme henkilöä rikoksesta epäiltynä kiinni. Tapaukselle on runsaasti ulkopuolisia silminnäkijöitä ja tämän vuoksi poliisilla on kohtuullisen hyvä käsitys tapahtumien kulusta.

Tilanne oli käynnistynyt siitä, kun kaksi toisensa entuudestaan tuntenutta seuruetta tapasivat toisensa huoltoaseman piha-alueella. Tapaaminen oli sovittu etukäteen. Tapaamisen yhteydessä syntyi riitaa ja se johti lopulta käsirysyyn, jonka yhteydessä yksi rikoksesta epäilty löi vuonna 1970 syntynyttä joensuulaista asianomistajaa kirveellä useita kertoja eri puolille vartaloa. Asianomistaja on jo päässyt pois sairaalahoidosta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tänään poliisin vaatimuksesta vuonna 1976 syntyneen liperiläisen miehen epäiltynä tapon yrityksestä.

Kaksi muuta epäiltyä on vapautettu. Toista miestä ei epäillä enää rikoksesta ja toista vuonna 1983 syntynyttä kontiolahtelaista miestä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, sillä tämän hetkisen tiedon perusteella hänen epäillään yrittäneen lyödä yhtä asianomistajista, vuonna 1981 syntynyttä joensuulaista miestä, kirveellä tilanteen aikana.

Poliisi löysi tekovälineeksi epäillyn kirveen rikoksesta epäiltyjen käyttämän pakoreitin varrelta tien pientareelta.

Rikoksesta epäillyillä on kohtuullisen runsaasti rikollista menneisyyttä myös väkivaltarikoksista.

Syyte asiassa on nostettava viimeistään huhtikuun alussa. Tapauksesta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään silloin, kun esitutkinta on valmis lähetettäväksi syyteharkintaan.

Lähde: Poliisin tiedote