Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Matkustuskieltoon määrätty mies jatkoi asuntomurtojen tekemistä | Poliisiuutinen 23.1.2019

Mies Varkaus Ilkivalta

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti joulukuussa 2018 kuuden asuntomurron rikossarjasta. Epäilty 28-vuotias mies oli marraskuussa 2018 otettu kiinni verekseltä Espoon Karakalliossa asuntomurtopaikalta. Mies myönsi tehneensä kesästä lukien yhteensä kuusi asuntomurtoa Espoossa (Karakallio, Matinkylä ja Lintuvaara), Kirkkonummella (Sarfvik) ja Helsingissä (Suutarila ja Ylä-Malmi).

Mies määrättiin 18.12.2018 Espoon käräjäoikeudessa matkustuskieltoon, jonka sisällön mukaisesti hän ei saanut poistua Helsingistä sekä hänen piti käydä ilmoittautumassa kerran viikossa Helsingin poliisilaitoksella Pasilan poliisitalolla.

– Matkustuskiellon noudattamisen tarkastuksessa todettiin, että mies ei ollut ilmoittautumisia tehnyt. Matkustuskiellon rikkomisen lisäksi Helsingin poliisin liikkuvan rikollisuuden tutkintaryhmä oli selvittänyt, että samainen mies voisi mahdollisesti olla tekijänä yksittäisiin joulunjälkeisiin asuntomurtoihin, kertoo rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Mies noudettiin Helsingin asunnoltaan 22.1.2018. Hän myönsi tehneensä joulun jälkeen yhteensä kuusi asuntomurtoa, joista kolme on tapahtunut Helsingissä (Oulunkylä, Tuomarinkartano ja Konala) ja kolme Vantaalla (Päiväkumpu, Kivistö ja Nikinmäki). Mies vangittiin uudestaan 23.1.2019.

Uusien selvinneiden rikoksien osalta esitutkinnan hoitaa Helsingin poliisilaitoksen liikkuvan rikollisuuden tutkintaryhmä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ja Helsingin poliisilaitoksen yhdessä tutkima asiakokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan vanhojen ja uusien rikosten osalta.

Lähde: Poliisin tiedote