Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Hämeenlinna'

Ajonopeus ja -tapa tulee suhteuttaa vallitseviin olosuhteisiin! | Poliisiuutinen 12.2.2016

Alaikäinen Mies Nainen Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus

Hämeenlinna

Torstaina aamupäivällä poliisi pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Sen kuljettajana toiminut 40-vuotias mies puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat. Tarkkuusalkometrikokeen jälkeen hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kyydissä ollutta auton omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Vähän ennen puolta yötä torstaina Iittalassa poliisi sai ilmoituksen henkilöauton ulosajosta. Auto oli jälkien mukaan ajautunut liikenneympyrän keskialueelle ja siinä yhteydessä oli auton vasemman puoleinen etuvanne murtunut ja rengas irronnut. Auto oli jatkanut liikenneympyrän keskialueen läpi ja sen jälkeen suistunut ajosuunnassaan oikealle ulos tieltä. Autoa kuljettanutta 25-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänen ajo-oikeutensa oli päättynyt 2012 ja hän on jäänyt kiinni kortitta ajosta yhdeksän kertaa viimeisen vuoden aikana. Kyydissä miehellä oli kaksi matkustaa. Kukaan ei loukkaantunut ulosajossa.

Heinola

Torstaina iltapäivällä keskustassa poliisi pysäytti henkilöauton, johon oli kiinnitetty toiseen autoon kuuluvat rekisterikilvet. Autoa kuljettanut 35-vuotias nainen puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat. Autosta oli ajoneuvoverot maksamatta, määräaikaiskatsastus oli tekemättä ja samoin myös omistajanvaihdosilmoitus. Naisen kyydissä oli hänen alaikäinen lapsensa, joten asiasta tehtiin myös ilmoitus lastensuojeluviranomaiselle. Tarkkuusalkometrikokeen jälkeen nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, ajoneuvoverorikkomuksena ja ajoneuvorikkomuksena.

Poliisi haluaa muistuttaa autoilijoita olosuhteiden edellyttämän tilannenopeuden käyttämisestä eli huonolla kelillä tulee ajaa kelin mukaan.

Lähde: Poliisin tiedote