Valtakadun suojatie-onnettomuudesta lisäselvitystä | Poliisiuutinen 12.2.2016

Onnettomuus Mies Huumausainerikos Rattijuopumus

Poliisi on saanut lisätietoa Valtakadulla 10.02.2016 tapahtuneeseen suojatie-onnettomuuteen. Nuoreen tyttöön ja koiraan törmännyt henkilöauton kuljettaja oli ajanut Valtakatua pohjoisen suuntaan ja viereisellä kaistalla oleva auton kuljettaja oli hidastanut ja lähes pysähtynyt ennen suojatietä ja antanut tietä tytölle. Viereistä kaistaa ajanut autoilija oli tulkinnut edellä ajavan auton liikkeet kaistanvaihtona hänen kaistalleen eikä hän ollut huomannut tytön tuloa suojatielle ennen kuin vasta viime hetkellä ja törmäys oli jarrutuksesta huolimatta tapahtunut.

Rovaniemellä on viime kuukausina sattunut useita vastaanlaisia suojatie-onnettomuuksia, joissa viereisen kaistan autoilija on pysähtynyt suojatien eteen antamaan jalankulkijalle tilaa mutta viereisen ajokaistan kuljettaja ei ole pysähtynyt ja törmännyt suojatietä ylittävään jalankulkijaan. Poliisi tutkii tapaukset yleensä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuljettaja määrätään ajokieltoon. Poliisi kehoittaakin autoilijoita erityiseen huolellisuuteen ja varovaisuuteen suojateiden läheisyydessä.

Huumekuski Rovaniemellä

Poliisipartio pysäytti torstai-iltana Jokkatiellä henkilöauton, jota kuljetti 28-vuotias mies. Miehelle tehtiin huumausainepikatesti, joka näytti positiivista mm. amfetamiinille. Mies myönsikin poliisipartiolle käyttäneensä edellisenä iltana amfetamiinia sekä kannabista. Miestä epäillään rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde: Poliisin tiedote