Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Huomattava määrä erittäin vaarallisia huumausaineita poliisin haltuun | Poliisiuutinen 12.2.2016

Huumausainerikos

Itä-Uudenmaan poliisin järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö on takavarikoinut huomattavan määrän erittäin vaarallisia huumausaineita ja epäilee useita henkilöitä törkeistä huumausainerikoksista. Takavarikkoon saatiin yhteensä lähes 1,8kg amfetamiinia ja metamfetamiinia. Takavarikoidun erän arvo katukaupassa on noin 45 000 euroa ja siitä olisi saanut noin 9000 käyttöannosta.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omilla tutkimuksillaan. Epäiltyjä asiassa on yhteensä 5 henkilöä, joista kolmea epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Pääepäiltynä asiassa on Vantaalainen 31-vuotias mies, joka otettiin marraskuun lopussa 2015 kiinni verekseltään, kun hän oli menossa toimittamaan huume-erää toiselle rikoksesta epäillylle henkilölle. Miehen hallusta takavarikoitiin tällöin yhteensä noin 200g amfetamiinia ja metamfetamiinia. Samalla otettiin kiinni miehen kuljettajana toiminut toinen henkilö, jota epäillään avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Tutkinnassa ilmeni, että pääepäillyllä oli lisää huumausaineita kätkettynä maastoon. Poliisi löysi Vantaalla sijainneet maastokätköt ja takavarikoi niistä yhteensä vielä noin 1,6kg amfetamiinia.

Vain päivää myöhemmin poliisi otti kiinni vielä kaksi pääepäillyn rikoskumppania, jotka saapuivat maastokätköille tarkoituksenaan noutaa siellä olleet huumeet. Huumeiden sijaan miehiä odotti paikalla poliisi. Asian esitutkinta on saatu päätökseen ja se siirtyi syyteharkintaan 12.2.2016.

Kätkö_1jpg, 453,9 kB

Kätkö_2jpg, 539,7 kB

Kätkö_3jpg, 572,3 kB

Lähde: Poliisin tiedote