Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi tutkii useiden petosten sarjaa, jossa verkkokaupoista on tilattu sekalaista tavaraa – esimerkiksi leluja, haitari ja televisio | Poliisiuutinen 30.1.2019

Maahanmuuttaja

Helsingin poliisilla on esitutkinnassa useiden petosrikosten sarja, jossa eripuolilla Suomea asuvien ihmisten ja yritysten tiedoilla on tilattu erilaista omaisuutta useista eri verkkokaupoista.

– Tilattu omaisuus on hyvin sekalaista. Joukossa on muun muassa leluja, lastentarvikkeita, vaatteita, viihde-elektroniikkaa ja soittimia, kuten haitari. Petostilaukset ajoittuvat marraskuun 2018 ja tammikuun 2019 välille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Tuotteita on noudettu väärennetyillä valtakirjoilla eri paikkakunnilla pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. Lähetysten noutajat ovat esittäneet tilauksia noutaessaan henkilöllisyystodistuksina ulkomaalaisia henkilökortteja tai ulkomaalaisten henkilöiden suomalaisia henkilökortteja. Käytetyt henkilöllisyystodistukset ovat mahdollisesti väärennettyjä.

Poliisi on saanut valvontakameratallenteita, joissa näkyy kaksi tilauksia noutanutta henkilöä.

– Pyydämme yleisöltä apua kuvissa esiintyvien nuorten miesten tunnistamiseksi. Molempia epäillään tässä vaiheessa petoksista ja identiteettivarkauksista. Poliisi selvittää esitutkinnan aikana, mitä tilatuille tavaroille on tapahtunut ja liittyykö kokonaisuuteen muita henkilöitä. On mahdollista, että tavarat on toimitettu ulkomaille.

Tapaukseen liittyvät vihjeet voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse: analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Petoksista epäily 1png, 244,2 kB

Petoksista epäilty 2png, 443,1 kB

Lähde: Poliisin tiedote