Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi takavarikoi ammattimaisen kannabiskasvattamon kerrostaloasunnosta Oulunkylässä – kaksi henkilöä vangittu | Poliisiuutinen 30.1.2019

Huumausainerikos

Helsingin poliisi sai hiljattain valmiiksi esitutkinnan 13.10.2018–7.1.2019 välille ajoittuvasta epäillystä törkeästä huumausainerikoksesta. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut tapaukseen liittyen kaksi rikoksesta epäiltyä: vuonna 1989 syntyneen miehen ja vuonna 1987 syntyneen naisen. Miehen ja naisen epäillään kasvattaneen huomattavan määrän kannabista kerrostaloasunnossa Oulunkylässä.

– Asunto oli pelkästään ammattimaisessa kannabiksen kasvatuskäytössä. Olohuoneessa, makuuhuoneessa ja keittiössä oli kaikissa kasvatustelttoja, joista löytyi lukuisia kannabiskasveja ja niiden taimia sekä runsaasti kasvatukseen tarvittavaa välineistöä. Poliisi takavarikoi sekä kasvit että kasvatustarvikkeet, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi teki kotietsinnän myös epäiltyjen kotiosoitteeseen. Sieltä löytyi vielä yksi kasvatusteltta, jossa oli useita kannabiskasveja. Asunnosta takavarikoitiin lisäksi marihuanaa ja joitain tuhansia euroja käteistä rahaa.

– Esitutkinnassa on saatu näyttöä, että kaksikko on myös myynyt kasvattamaansa kannabista.

Poliisi on kirjannut vajaan kolmen kuukauden aikana reilu parikymmentä ilmoitusta huumausaineen viljelyyn liittyvistä rikosepäilyistä Helsingissä. Niistä neljässä on kyse törkeistä huumausainerikoksista ja lopuissa perusmuotoisista huumausainerikoksista.

Kannabiskasvattamo 1jpg, 501,4 kB

Kannabiskasvattamo 2jpg, 430,9 kB

Lähde: Poliisin tiedote