Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Neljästä omaisuusrikoksesta epäilty mies vangittiin – epäillään varastaneen vanhuksilta rahaa keskellä kirkasta päivää | Poliisiuutinen 31.1.2019

Mies Varkaus

Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikonloppuna poliisin vaatimuksesta miehen, jonka epäillään syyllistyneen tammikuun aikana Helsingissä kahteen perusmuotoiseen ja kahteen törkeään varkauteen.

– Poliisille on tehty kolme ilmoitusta, joiden mukaan pankkiautomaatilla asioineilta henkilöiltä on anastettu rahaa nostotapahtuman yhteydessä. Kaikki kolme epäiltyä rikosta tapahtui Mellunmäen metroaseman läheisyydessä. Kaikilla kerroilla varas sieppasi juuri nostetut rahat takaapäin ja poistui juosten paikalta. Asianomistajina olivat 89- ja 90-vuotiaat miehet sekä 67-vuotias nainen, kertoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on selvittänyt valvontakameratallenteiden avulla, että kaikissa tapauksissa tekijäksi on syytä epäillä samaa 29-vuotiasta miestä.

Miestä epäillään lisäksi panttilainaamossa Töölössä tapahtuneesta koruvarkaudesta.

– Liikkeeseen oli tullut mies, joka halusi tutkia lähemmin erästä kaulakorua. Vain hetki sen jälkeen hän poistui liikkeestä mitään sanomatta. Vajaa tunti myöhemmin hän tarjosi anastettua kaulakorua toiseen panttilainaamoon Itäkeskuksessa. Poliisi otti miehen kiinni. Kyseessä oli sama mies, jota epäillään varkauksista pankkiautomaatilla.

Lähde: Poliisin tiedote