Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Auto pakeni poliisia haastavassa talvisäässä huomattavalla ylinopeudella | Poliisiuutinen 4.2.2019

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Helsingin poliisilaitoksen partio oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puolenyön aikaan valvomassa liikennettä Lahdenväylällä, kun poliisiauton ohi ajoi muuta liikennettä kovempaa ajoneuvo, joka ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan lähti entistä kovemmalla nopeudella pakoon poliisia. Tehtävälle liittyi useita Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten partioita.

Pakenevan auton nopeus oli korkeimmillaan arviolta noin 200 km/h. Auto aiheutti useita vaaratilanteita, muun muassa ajamalla päin punaisia liikennevaloja. Ajokeli oli takaa-ajon aikana huono, koska tienpinta oli luminen, jäinen ja liukas.

– Auto ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon Tuusulanväylällä Tammiston kohdalla. Vielä senkin jälkeen auto jatkoi pakenemista, vaikka auton kaikki renkaat olivat puhjenneet. Lopulta pelkillä vanteilla ajanut auto kierähti ympäri ja poliisi otti kuljettajan kiinni, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

– Kenellekään ei aiheutunut tilanteessa fyysisiä vammoja, eikä myöskään aineellista vahinkoa.

Kuljettajaa, vuonna 1970 syntynyttä miestä, epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lähde: Poliisin tiedote