Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Helsinkiläinen mies myi varastettua polkupyörää netissä – poliisi teki kotietsinnän ja löysi anastetun omaisuuden lisäksi repullisen huumausaineita | Poliisiuutinen 6.2.2019

Mies Varkaus Huumausainerikos

Poliisille tehtiin tammikuussa ilmoitus, että netin myyntipalstalla myydään taloyhtiön kellarikomerosta anastettua polkupyörää. Poliisi selvitti myynti-ilmoituksen tietojen perusteella, että myyjä oli poliisille entuudestaan tuttu Malmilla asuva vuonna 1983 syntynyt mies.

Miehen asuntoon tehtiin kotietsintä lauantaina 2.2.2019. Asunnosta löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta: polkupyöriä, osiin purettuja polkupyöriä ja työkaluja.

– Asunnosta löytyi myös reppu, jossa oli lähes 900 Subutex-tablettia ja vähäinen määrä muuta huumausainetta. Poliisi otti kotietsinnän yhteydessä asunnosta kiinni neljä henkilöä rikoksesta epäiltyinä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että huumausaineita sisältänyt reppu kuului asunnossa vierailulla olleelle 40-vuotiaalle miehelle. Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen keskiviikkona 6.2.2019 törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

Asunnon haltijaa epäillään varkauksien lisäksi väärennöksestä ja useista petoksen yrityksistä.

– Poliisi on saanut selville, että mies on hankkinut itselleen toisen, olemassa olevan henkilön tiedoilla väärennetyn ajokortin ja yrittänyt vajaa kymmenkunta kertaa hankkia sen avulla pikavippejä eri yrityksiltä. Kaikki teot ovat kuitenkin jääneet yrityksiksi, Nikonen jatkaa.

Kahta muuta kiinniotettuna ollutta henkilöä ei epäillä tähän kokonaisuuteen liittyen rikoksista. Kaikilla neljällä on kuitenkin aikaisempaa rikostaustaa.

Lähde: Poliisin tiedote