Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Veitsimies uhkaili ihmisiä Lahdessa | Poliisiuutinen 15.2.2019

Mies Varkaus Murto Pahoinpitely

Hämeen poliisissa vuorokausi oli rauhallinen ja siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei yhtään rattijuoppoa tavattu. Vuorokauden sisällä tehtäviä oli koko piirin alueella 201 kappaletta, joista yövuoron kontolle jäi hoidettavaksi Päijät-Hämeessä 59 tehtävää ja Kanta-Hämeessä 29 tehtävää.

LAHTI

Poliisipartio havaitsi keskustassa tuntemansa lahtelaismiehen pyrkimässä kerrostalon rappukäytävään. Mies oli erittäin päihtynyt ja hänen hallussaan oli arvokas maastopyörä. Partio epäili maastopyörän olevan jostain anastettu. Kysyttäessä mies myönsikin, että oli hakenut pyörän "jemmasta" kun oli päässyt pois poliisiasemalta muutamaa tuntia aiemmin. Mies otettiin kiinni ja tuotiin poliisiasemalle varkauteen epäiltynä.

LAHTI

Torstaina illalla poliisille ilmoitettiin keskustan liepeillä veitsien kanssa uhkailevasta nuorehkosta miehestä, joka puhuu jotain Jumalasta. Paikalle lähteneet poliisipartiot saivat uuden ilmoituksen samasta miehestä, joka on siirtynyt Pikku-Vesijärven puistoon ja on siellä uhkaillut ainakin yhtä henkilöä. Poliisi sai havainnon miehestä Pikku-Vesijärven rannassa. Poliisin nähtyään mies pinkaisi karkuun, mutta lyhyen kilpajuoksun jälkeen mies saatiin kiinni ja käsirautoihin. Mies käyttäytyi siinä määrin sekavasti poliisipartiolle, että hänet luovutettiin terveydenhuollon hoiviin. Miehen toimista kirjattiin rikosilmoitus nimikkeillä laiton uhkaus ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito.

LAHTI

Poliisi sai varhain perjantaiaamuna ilmoituksen liikemurrosta matkakeskuksen liepeillä. Ilmoituksen mukaan paikalla oleviin tyhjillään oleviin tuotantotiloihin on murtauduttu ikkuna rikkomalla ja tekijä on poistumassa paikalta. Poliisipartio tavoitti tämän tekijän rautatieaseman eteläpuolelta. Tämän nelikymppisen miehen hallusta löytyi omaisuutta, jonka mies kertoi anastaneensa edellä mainituista tiloista. Lisäksi miehen poistumisreitiltä löytyi kassi, jossa oli lisää miehen anastamaa omaisuutta. Mies otettiin kiinni Lahden pääpoliisiasemalle varkauteen epäiltynä.

RIIHIMÄKI

Keskustan ravitsemusliikkeessä tuli sanaharkkaa kahden miehen välille torstaina ennen puoltayötä. Miehet olivat tönineet toisiaan. Töniminen loppui siihen, kun toinen miehistä kaatui lattialle ja löi päänsä. Paikalle tullut poliisipartio tavoitti paikalta molemmat miehet, joista kaatuneen miehen tilaa oli ensihoidon yksikkö tutkimassa. Partio tavoitti toisen miehen ravintolasta ja puhutti hänet. Molemmat miehet olivat päihtyneitä. Asiasta kirjattiin ilmoitus nimikkeellä pahoinpitely.

Lähde: Poliisin tiedote