Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Espoo'

Poliisi jatkaa Kauklahdessa perjantaina tapahtuneen yliajon tutkintaa - yksi henkilö on vangittu | Poliisiuutinen 4.3.2019

Onnettomuus Nainen Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Nainen ja koira menehtyivät 1.3. yliajossa Espoon Kauklahdessa. Teosta epäilty autonkuljettaja vangittiin todennäköisin syin tekoon epäiltynä 4.3. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Häntä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kolari jo ennen yliajoa

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella kovalla ajonopeudella ajanut auto törmäsi juuri ennen yliajoa toiseen henkilöautoon. Autoon, johon epäilty törmäsi, tuli vaurioita, mutta kuljettaja ei loukkaantunut.

Ensimmäisen törmäyksen jälkeen auto ajautui jalkakäytävälle törmäten siellä kävelleeseen naiseen ja tämän koiraan. Nainen menehtyi tapahtumapaikalla elvytyksestä huolimatta. Myös koiran todettiin kuolleen törmäyksen seurauksena.

Henkilöauto poistui tapahtumapaikalta yliajon jälkeen. Poliisi sekä pelastuslaitos hälytettiin paikalle, ja viranomaiset olivat paikalla minuuteissa. Poliisi otti vajaan tunnin kuluttua tapahtumasta kiinni epäillyn autonkuljettajan yksityisasunnosta Kauklahdesta. Epäilty on vuonna 1994 syntynyt espoolainen mies, ja hän on poliisille entuudestaan tuttu.

Poliisi pyytää havaintoja autosta yliajoa edeltävältä ja sen jälkeiseltä ajalta

Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja auton liikkeistä Espoon Kauklahden alueella yliajoa edeltävältä ja sen jälkeiseltä ajalta eli perjantaina 1.3. noin kello 15–16. Auto on vuosimallin 2000 Nissan Primera farmari ja se on väriltään punainen. Havainnot autosta ja sen liikkeistä voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Kuva: Auto, josta Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pyytää havaintojapng, 1,4 MB

Lähde: Poliisin tiedote