Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Törkeiden huumausainerikosten paljastaminen jatkuu | Poliisiuutinen 5.3.2019

Mies Huumausainerikos

Lahden seudulla liikkuu viime viikkojen aikana tehtyjen takavarikoiden perusteella huomattavia määriä mm. amfetamiinia. Kolmen viikon sisällä on Päijät-Hämeen käräjäoikeus vanginnut yksittäisistä törkeistä huumausainerikoksista todennäköisin syin epäiltynä neljä henkilöä.

Noin kolmekymppinen lahtelainen mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä 21.2.2019 todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksesta. Miehen osalta takavarikoitiin muitakin huumausaineita, mutta vangitseminen on tarpeen amfetamiinin hankkimisen, myynnin ja levityksen selvittämiseksi. Syytteennoston määräpäivä on 11.4.2019.

Noin kaksikymmentäviisivuotias Keski-Suomesta oleva mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä 26.2.2019 todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Miehen käytössä olleesta ajoneuvosta takavarikoitiin suuri määrä kannabista. Mies oli Hämeessä vain ohikulkumatkalla. Vangitsemisen erityisinä perusteina täyttyivät hänen kohdallaan kaikki kolme perustetta eli vaikeuttaminen, jatkaminen ja karttaminen. Syytteennoston määräpäivä on 8.5.2019.

Keski-ikäinen mies vangittiin tänään 5.3.2019 Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Myös hänen osaltaan vangitseminen on tarpeen amfetamiinin hankkimisen, myynnin ja levityksen selvittämiseksi. Syytteennoston määräpäivä on 3.5.2019.

Kahdeksantoistavuotias lahtelainen nuorimies vangittiin tänään 5.3.2019 Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Hänenkin osaltaan vangitseminen on tarpeen amfetamiinin hankkimisen, myynnin ja levityksen selvittämiseksi. Syytteennoston määräpäivä on 8.5.2019.

Esitutkinnan tässä vaiheessa nyt vangittujen henkilöiden jutuilla ei ole yhteyttä toisiinsa. Rikokset ovat paljastuneet kenttävalvontaryhmän, valvonta- ja hälytyssektorin partioiden hyvän toiminnan ja muun rikoksen yhteydessä tehtyjen kotietsintöjen ansiosta. Lisäksi lahtelaiset ovat tulleet tietoisemmiksi huumausaineiden välittämisestä ja osaavat ilmoittaa havainnoistaan poliisille. Erityisesti ilmoittaminen reaaliaikaisesti on lisääntynyt.

Piri 1jpg, 2,2 MB

Piri 2jpg, 937 kB

Lähde: Poliisin tiedote