Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Rattijuopumuksia Helsingissä. | Poliisiuutinen 13.2.2016

Rattijuopumus

1.Törkeä rattijuopumus.

12.2.2016 Mellunkylä

Helsingin poliisilaitoksen partio sai hätäkeskukselta tehtävän Mellunkylään, missä ilmoituksen mukaan auto oli ajanut ojaan ja kuljettaja vaikutti päihtyneelle.

Ojaan suistuneen ajoneuvon kuljettaja oli puhaltanut poliisin seulonta-alkometriin 0,72 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa ja kertonut olleensa matkalla ostamaan lisää alkoholia.

Kuljettaja oli kuljetettu Malmin poliisilaitokselle tarkkuusalkometrikokeeseen. Tarkkuusalkometrikokeen tulokseksi oli tullut 0,75 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Kuljettaja oli määrätty poliisimiehen määräämään väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa saatiin poliisin haltuun.

2. Törkeä rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

12.2.2016. Savelantie

Helsingin poliisilaitoksen partio sai hätäkeskukselta tehtävän Savelantielle, jossa oli nähty pakettiauton ajavan puuhun ja peruuttavan sen jälkeen takaisin tielle ja jatkavan matkaa.

Puun juurelle oli jäänyt pakettiauton rekisterikilpi sekä muuta keulan muovinpalaa. Partio oli tavoittanut Savelantien päästä tyhjän pakettiauton, jonka etupää oli ollut rutussa. Läheisestä asunnosta tavoitetulle kuljettajalle suoritettiin alkometripuhallus klo 23.14 ja sen tulos oli 0.94 mg/l.

Kuljettaja vietiin poliisipartion toimesta oikeuslääkäriin verikokeisiin ja määrättiin poliisimiehen toimesta väliaikaiseen ajokieltoon

Lähde: Poliisin tiedote