Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Porvoo'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 13.02.2015 | Poliisiuutinen 13.2.2016

Mies Nainen Huumausainerikos Pahoinpitely Rattijuopumus

Pahoipitely

Vantaa, Tikkurila 13.2.2016 klo 03.30

Poliisipartio havaitsi Tikkurilassa seurueen, jossa osa sen jäsenistä käyttäytyi aggressiivisesti toisiaan kohtaan. Asiaa selviteltäessä kävi ilmi, että tapahtumassa oli ollut ensin kahden osallisen välinen fyysinen riita, johon oli mennyt kolmas osapuoli väliin. Väliinmenon seurauksena oli tämä rauhoittelemaan mennyt osapuolikin saanut vammoja, koska väkivaltaa alettiin kohdistamaan myös häneen. Vammat jäivät lopulta melko pieniksi ja kaikki osapuolet pääsivät jatkamaan matkaansa – tosin eri suuntiin. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä.

Törkeä rattijuopumus

Porvoo, keskusta 13.2.2016 klo 03.56

Porvoolaismies päätti ravintolassa vietetyn illan jälkeen ajaa autollaan kotiosoitteeseen, joka sijaitsi vain muutaman korttelin päässä ravintolasta. Partio sai ilmoituksen juopuneesta autoilijasta ja tavoittivat tämän kotiosoitteesta, minne hän oli juuri pysäköimässä autoaan. Suoritettu seulonta-alkometrikoe antoi tulokseksi 1,78 promillea, joka vahvistui poliisilaitoksella suoritetussa tarkkuusalkometrikokeessa tulokseksi 0,66 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikennerikkomus, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos

Sipoo, Söderkulla 13.2.2016 klo 01.06-02.30

Poliisipartio suoritti järjestyksenvalvontaa autopartiossa ja päättivät tarkastaa havaitsemansa henkilöautoilijan ajokunnon Söderkullassa. Autoilijan huomattua poliisipartio, lähti tämä voimakkaasti kiihdyttäen karkuun ja jatkoi pakoaan poliisin kytkemistä äänistä ja pysäytysvalosta huolimatta. Takaa-ajoon liittyi useita poliisipartioita. Pakenevan ajoneuvon nopeus oli yli 150 km tunnissa. Partio menetti välillä näköyhteyden pakenevaan, mutta saavutti sitä taas myöhemmin. Pakenija ajoi poliisin levittämään piikkimattoon Boxintien ja 170 Tien risteyksessä, mutta jatkoi tästäkin huolimatta vielä matkaansa. Jäljet johtivat läheiselle pikkutielle, mistä auto löytyi hylättynä. Koirapartiot jäljestivät hylätyn ajoneuvon luota jälkiä kohti moottoritietä ja päätyivät lopulta hirviaidan viereen, josta tapasivat aiemmin takaa ajetun ajoneuvon omistajaksi merkityn miehen. Mies myönsi ajaneensa poliisia karkuun huvittelumielessä, mutta kielsi tapahtuneen hetkeä myöhemmin. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Verikokeiden jälkeen henkilö kiinni otettiin ja toimitettiin Porvoon poliisivankilaan.

Törkeä rattijuopumus

Hyvinkää, Hämeenlinnantie 12.2.2016 klo 21.29

Nelikymppinen nainen kuljetti henkilöautoa humalassa. Poliisipartio yritti pysäyttää Nurmijärven kirkolta lähtenyttä henkilöautoa Hämeenlinnantiellä tarkastaakseen sen kuljettajan ajokuntoa. Henkilöauton kuljettaja ei kuitenkaan pysähtynyt ennen kuin tunnuksellinen poliisiauto ajoi henkilöauton eteen Hangonväylällä Hyvinkäällä. Autoa kuljettanut nainen sanoi, ettei huomannut perässään ajaneen siviilimallisen poliisiauton hälytysvaloja. Naisen heikko puhallus tuotti törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. Hänet käytettiin verikokeessa ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisin tiedote