Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Ystävänpäivän 14.2.2016 aamutiedote | Poliisiuutinen 14.2.2016

Mies Nainen Ratsia Rattijuopumus

Tampere 14.2.2016 kello 00.29 törkeä rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta

Ulkopaikkakuntalaisen 1990-luvulla syntyneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Tesomankadulla, alkometripuhalluksen osoittaessa 0,59 mg/l lukemia. Lisäksi selvisi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies kuljetettiin verikokeiden jälkeen kiinniotettuna rikoksesta epäiltynä Tampereen poliisiaseman putkatiloihin.

Tampere 14.2.2016 kello 01.10 törkeä rattijuopumus ym.

Poliisipartiot pitivät puhallusratsiaa Hervannan valtaväylällä ja ratsiapaikkaa lähestyi henkilöauto, jolle näytettiin punaisella valolla pysähtymismerkkiä. Auton kuljettaja päättikin painaa kaasua hieman ennen osoitettua pysähtymispaikkaa. Partio lähti pakenevan auton perään, joka kääntyi Sammon valtatien valoista oikealle ja heti uudestaan oikealle läheisen liikekeskuksen pihamaalle. Auto ajoi edelleen pihan perälle, josta kuljettaja nousi ulos autosta ja lähti juosten karkuun. Poliisipartio tavoitti kuljettajan noin 30 metrin pakomatkan jälkeen. Vuonna 1980 syntyneelle paikkakuntalaiselle miehelle suoritettu seulonta-alkometripuhallus antoi tuloksen 0,57 mg/l. Mies oli ajo-oikeudeton ja auto oli otettu luvatta käyttöön.

Ylöjärvi 14.2.2016 kello 02.05 rattijuopumus

Poliisipartio pysäytti Koulupuistonpolulla kevyen nelipyörän liikennetarkastukseen. Mopoauton kuljettajaksi ilmeni vuonna 1999 syntynyt paikkakuntalainen mies. Kuljettajalle suoritettu alkometripuhallus osoitti 1,93 promillen lukemia. Rattijuopumusepäilyn kuljettaja toimitettiin Nokian poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos 0,44 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Jyväskylä 14.2.2016 kello 02.25 varkauden yritys

Hätäkeskukseen tuli useita ilmoituksia, jonka mukaan nainen käyttäytyy aggressiivisesti Tikkakoskella sijaitsevassa ravintolassa ja sen ympäristössä. Poliisipartio tapasi paikanpäältä 1980-luvulla syntyneen ulkopaikkakuntalaisen naisen. Partio lähti kuljettamaan naista pois paikalta, kun Kirkkokadulla kauppaliikkeen pihassa ollut vartija ilmoitti, että kyseiseen kauppaan oli hetkeä aikaisemmin yritetty murtautua. Liikeen oven lasia oli lyöty tylpällä esineellä ja lasi oli mennyt säröille. Asiaa selvitellessä kävi ilmi, että paikalta johti epäillyn tekijän kengänjäljet paikalle, mistä poliisipartio oli ottanut aggressiivisesti käyttäytyvän naisen kiinni. Naisella todettiin olevan jalassa kengänjälkiin sopivat jalkineet ja lisäksi naisen hallusta löytyi mahdollinen tekoväline vasara. Nainen otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja hänet kuljetettiin Jyväskylän poliisiaseman putkatiloihin.

Tampere 14.2.2016 kello 02.45 törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Hätäkeskukseen ilmoitus, jonka mukaan Juvankadun ja Kangasalantien risteyksessä on henkilöauto ajanut puuhun ja kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Tapahtumapaikalla auton kuljettajaksi ilmeni paikkakuntalainen 1986 syntynyt mies. Mies oli kuljettanut autoa Kangasalantietä pitkin keskustan suunnasta ja oli kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle kohti Juvankatu. Risteyksessä mies oli kuitenkin menettänyt auton hallinnan ja ajautunut ulos tieltä törmäten lopulta puuhun. Miehelle suoritettiin seulonta-alkometripuhallus, jonka tulos 0,75 mg/l. Ambulanssi tarkisti kuljettajan paikanpäällä, eikä hänellä hoitoa vaativia vammoja. Mies kuljetettiin Tampereen poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos 0,75 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Lähde: Poliisin tiedote