Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 19.6.2019 | Poliisiuutinen 19.6.2019

Alaikäinen Mies Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Vantaan alue

Ajo-oikeudeton kaahasi reipasta ylinopeutta Kehä III:lla

Vantaa, Kehä III, 18.6.2019 klo 19.40

Poliisipartio oli siirtämässä poliisiautoa ajaen Kehä III:lla Vantaalla tiistaina illalla, kun partio huomasi takaa lähestyvän henkilöauton huomattavasti muuta liikennettä nopeammin. Henkilöauto ohitti sekä poliisiauton että toisen ajoneuvon käyttäen oikeanpuoleista kaistaa.

Partio lähti tavoittamaan ohitse ajanutta henkilöautoa ja sen nopeus mitattiin tutkalla. Tutkan näyttämän mukaan henkilöauto ajoi nopeudella 138 km/h. Tapahtumapaikalla on voimassa nopeusrajoitus 80 km/h.

Auto pysäytettiin. Autossa oli vuonna 1993 syntyneen mieskuljettajan lisäksi useita matkustajia, joukossa kaksi alaikäistä lasta. Kuljettaja oli ajokiellossa. Häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Aggressiivisesti käyttäytynyt mies taisteli järjestyksenvalvojia vastaan lähes tunnin ajan

Vantaa, Iskoskuja, 18.6.2019

Vuonna 2000 syntynyt, voimakkaasti päihtynyt mies oli huitonut kaupassa juomahyllyn oluita niin että yksi olutpullo oli hajonnut. Järjestyksenvalvojat ottivat aggressiivisesti käyttäytyneen miehen kiinni. Mies vastusti kiinniottoa ja hänet jouduttiin raudoittamaan. Mies jatkoi vastaan laittamista kaupan takatiloissa rimpuilemalla ja hänen jalkansa jouduttiin tämän vuoksi sitomaan nippusiteillä. Mies jatkoi rimpuilemista koko sen ajan, minkä järjestyksenvalvojat joutuivat odottamaan poliisipartion saapumista paikalle. Tämän lisäksi hän uhkaili järjestyksenvalvojia. Mies otettiin kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi ja häntä epäillään lievästä vahingonteosta, laittomasta uhkauksesta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Lähde: Poliisin tiedote